Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

12-08-2005
Kennisgeving ter inzage legging ontwerp-rampbestrijdingsplan

Kennisgeving ter inzage legging ontwerp-rampbestrijdingsplan Veel bedrijven in de gemeente Dordrecht werken met gevaarlijke stoffen. De overheid stelt hoge eisen aan deze bedrijven om de veiligheid van zowel werknemers als omwonenden te bevorderen. De bedrijven moeten voorbereidingen treffen om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen.

Voor een aantal bedrijven moet de overheid een rampbestrijdingsplan opstellen, waarbij de operationele hulpdiensten, de gemeente en het bedrijf samen werken. De operationele hulpdiensten zijn de Regionale Brandweer Zuid-Holland Zuid, Brandweer Dordrecht, Politie Zuid-Holland Zuid, Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) Zuid-Holland Zuid en de Milieudienst Zuid-Holland Zuid (MZHZ). In het rampbestrijdingsplan staat beschreven welke ramp of zwaar ongeval kan plaatsvinden, wat hiervan de gevolgen kunnen zijn en welke maatregelen moeten worden genomen. De informatie in het rampbestrijdingsplan moet de operationele hulpverleningsdiensten in staat stellen om tijdens een ramp of zwaar ongeval bij de zwaardere categorieën bedrijven een adequate bestrijding uit te oefenen.

Een rampbestrijdingsplan is een openbaar plan en moet worden vastgesteld door de gemeente waarin het bedrijf is gevestigd. Voordat de burgemeester van Dordrecht tekent voor het definitieve plan kunt u het ontwerp-rampbestrijdingsplan DuPont de Nemours Nederland BV inzien. De wet- en regelgeving stelt regels over de vertrouwelijkheid van informatie in rampbestrijdingsplannen. Daarom wordt onderscheid gemaakt tussen een openbare en een vertrouwelijke versie. De openbare versie kunt u inzien; hieruit is de vertrouwelijke informatie weggelaten.

In de periode 22 augustus t/m 23 september (week 34 t/m 38) kunt u het ontwerp-rampbestrijdingsplan DuPont de Nemours Nederland BV inzien op het kantoor van Brandweer Dordrecht, Oranjepark 13 te Dordrecht. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 078-6355355. Indien gewenst kunt u ook schriftelijk een reactie geven of vragen stellen. Binnen 4 weken na sluiting van de inzage termijn kunt u een antwoord tegemoet zien.
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met mevrouw R.C.C.C. Sevriens, Bureau Operationele Voorbereiding, Brandweer Dordrecht op telefoonnummer: 078-635 5317 of per e-mail: rccc.sevriens@dordrecht.nl .