Persberichten 12/08 middag

Regio 12-08-2005

Noordwijk Verkeersongeval Op donderdag 11 augustus, rond 15.30 uur, heeft er op de Nieuwe Offemweg een aanrijding tussen drie personenautos plaatsgevonden. Een 71-jarige Noordwijkse reed op de Nieuwe Offemweg, komende uit de richting van de Voorstraat. Voor haar reden twee personenautos. De voorste automobiliste, een 48-jarige vrouw uit Solingen (D), remde voor verkeer. De automobiliste achter haar, een 23-jarige vrouw uit Noordwijk, kon haar auto op tijd tot stilstand brengen. De 71-jarige vrouw achter haar kon dit echter niet en botste op de tweede auto. Door de kracht van de botsing schoof de tweede auto door op de eerste auto. De 71-jarige vrouw raakte bij de botsing gewond aan haar hoofd.

Leiden Aanhouding De politie heeft op donderdag 11 augustus, omstreeks 19.20 uur, een man overgedragen gekregen van een beveiligingbeambte. Nadat de man zich in een winkel aan de Hooigracht vervelend had gedragen was hij aangesproken door een beveiligingsbeambte. Daar greep de verdachte, een 33-jarige man uit Leiden, een aantal keer naar de keel van de beveiligingsbeambte. De inmiddels ingeschakelde politie kon de man overnemen en agenten hebben hem overgebracht naar het politiebureau. De beveiligingsbeambte heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Leiden Woninginbraken De politie heeft aangifte opgenomen van een tweetal Leidse inwoners waar in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 augustus in huis was ingebroken. Uit een woning aan de Da Costastraat zijn tassen en een jas meegenomen. Uit een woning aan de Maredijk zijn de daders gestoord tijdens hun bezigheden, omdat één van de bewoners de trap af kwam zetten nadat hij geluiden had gehoord. Toen bleek dat de voordeur openstond en dat er ingebroken was. De daders zijn er direct vandoor gegaan, maar hebben vermoedelijk niets mee weten te nemen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken.

Leiden/ Alphen aan den Rijn Verkeersongeval De politie heeft op donderdag 11 augustus, rond 14.15 uur, assistentie verleend bij een ongeval in Alphen waar een fietsster en een personenauto bij betrokken waren. Op De Vest gaf een 52-jarige automobilist, afkomstig uit Amstelveen, geen voorrang aan een 41-jarige fietsster uit Alphen. De fietsster kwam ten val en liep letsel aan haar hoofd op. Zij is per ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

In Leiden heeft even later, rond 15.30 uur, op de kruising van de Churchilllaan met de Bazelstraat een aanrijding plaatsgevonden, eveneens tussen een fietser en een personenauto. Vermoedelijk is de fietser, een 48-jarige man uit Rijnsburg, door roodlicht gereden. Juist op dat moment had de automobiliste, een 41-jarige uit Voorschoten groenlicht om over te steken. De fietser schrok en remde zo hard dat hij ten val kwam en op zijn gezicht viel. De man is naar het Diaconesse Ziekenhuis overgebracht.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na brand De politie heeft donderdag 11 augustus, omstreeks 20.45 uur, een 16-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van brandstichting. De jongen is bewoner van de woonzorgboerderij van het Doveninstituut aan de Steekterweg, die donderdagmiddag voor een groot deel is uitgebrand. De politie verhoort de verdachte over zijn mogelijke aandeel in het ontstaan van de brand. De technische recherche doet onderzoek naar sporen die wijzen op mogelijke brandstichting. De jongen is inverzekering gesteld.

--- einde berichten ---