Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 12 augustus 2005

Alkmaar 12-08-2005 - 15.30 uur

Man verdacht van 21 inbraken

Den Helder, vrijdag 12 augustus 2005.

Een 20-jarige man uit Den Helder wordt ervan verdacht dat hij zon 21 inbraken heeft gepleegd in woningen op het vakantiepark Ooghduyne. De man werd op 27 juli aangehouden en is inmiddels in bewaring gesteld.

De inbraken zijn gepleegd in de maanden april, mei, juni en juli van dit jaar. In de meeste gevallen werd er een deur of schuifpui opengebroken om de bungalows binnen te komen. De man nam vervolgens waardevolle goederen weg zoals laptops en digitale (film)cameras. Bij zijn aanhouding in zijn woning werden nog slechts enkele goederen aangetroffen die op inbraken kunnen worden teruggebracht. Deze recherchezaak kwam in een stroomversnelling na de uitslag van technische onderzoeken die na de inbraken zijn ingesteld. De man heeft diverse, maar nog niet alle, inbraken bekend.

Gezochte man moet ruim vijf jaar brommen

Den Burg, vrijdag 12 augustus 2005.

Agenten op het eiland Texel deden vanmorgen een goede vangst. Bij zijn vader thuis konden zij omstreeks 09.45 uur een 36-jarige man uit Haarlem aanhouden die nog een boete aan Justitie moet betalen van ruim
3 ton.

Het was bij de politie bekend dat de man gesignaleerd stond in het opsporingsregister en dat hij op Texel verbleef.

Het ging hierbij om een boete vanwege een economisch delict (naar eigen zeggen een valutazaak) van 333.755,31 euro te vervangen door
1939 dagen hechtenis. De man heeft medegedeeld niet over geld te beschikken en zal dus de gevangenis in moeten. Hij is in afwachting van een overplaatsing ingesloten in het politiebureau van Den Helder.

Diefstal motorboot

Alkmaar, donderdag 11 augustus 2005.

De eigenaar van een motorboot, welke lag afgemeerd aan de Jan van Scorelkade ontdekte in de middaguren dat zijn boot was gestolen, na woensdag 10 augustus, 18.00 uur. Het gaat om een groene visboot van het merk Allcraft met een dekzeil en twee stoelen. Aan de boot hing een zwarte buitenboordmotor van het merk Mercury. De boot en motor hebben een totale waarde van bijna 5000 euro. Om de boot weg te nemen waren de staalkabels, waarmee de boot lag afgemeerd, doorgeknipt.

Man probeert drugs bureau in te smokkelen

Alkmaar, donderdag 11 augustus 2005.

Een 41-jarige man uit Alkmaar is in de avond in het politiebureau aangehouden nadat hij was betrapt op een poging om zijn vriendin van harddrugs te voorzien.

De vriendin was in de ochtenduren door de politie aangehouden omdat zij nog een gevangenisstraf uit moet zitten. In afwachting van haar overplaatsing naar een gevangenis was ze ingesloten in een cel in het bureau. Haar vriend kwam in het hol van de leeuw spullen voor haar brengen, waaronder twee zakken chips. De arrestantenverzorgers ontdekten bij controle daarvan dat er enkele bolletjes harddrugs in zaten. De man mocht meteen blijven om een verklaring af te leggen als verdachte van overtreding van de Opiumwet. Hij verklaarde de drugs te beschouwen als medicijnen voor zijn vriendin

Onderzoek na openlijke geweldpleging

Alkmaar, donderdag 11 augustus 2005.

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een
16-jarige jongen uit Uitgeest. Hij werd omstreeks 19.30 uur langs het spoor bij het NS-station Noord belaagd door een groep van ongeveer 20 jongens. Door twee van hen werd hij geschopt en geslagen waardoor hij enkele kneuzingen opliep. Omdat het slachtoffer kort voor het geweld kans had gezien de politie te bellen waren agenten snel ter plaatse. De groep stoof uiteen maar twee betrokkenen konden nog worden aangehouden. Ze werden ingesloten in afwachting van hun verhoor. Vanmorgen zijn deze twee knapen van 15 jaar uit Alkmaar heengezonden. Zij hebben vermoedelijk geen klappen uitgedeeld. Het onderzoek naar de groep wordt voortgezet.

Automobilist rijdt tegen lichtmast

Alkmaar, donderdag 11 augustus 2005.

Omstreeks 20.30 uur heeft een 25-jarige automobilist uit Limmen op de Provincialeweg de macht over het stuur verloren en is tegen een lichtmast in de middenberm aangereden. De man kwam met hoge snelheid aanrijden uit de richting van de Nieuw Schermerweg en ging in de richting van de Nollenweg. Hij werd met nog onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Inbraak woning

Heerhuugowaard, donderdag 11 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Donge. Na het openbreken van een keukenraam zag de dader kans een fotocamera, een MP3-speler en een klein geldbedrag mee te nemen.

Drankrijder op minibike aangehouden

Den Helder, vrijdag 12 augustus 2005.

Een 43-jarige inwoner uit Nieuw-Zeeland is rond 00.15 uur aangehouden op de Weststraat. De man viel op doordat hij reed op een minibike zonder verzekering, helm en achterlicht. Bij de controle op zijn alcoholgebruik scoorde hij 530 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). Hij krijgt een boete opgelegd. In totaal zijn elf blaastesten afgenomen van autobestuurders, geen van hen had teveel gedronken.

Drie aanhoudingen na vechtpartij

Hoorn, vrijdag 12 augustus 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een vechtpartij plaats gevonden in een uitgaansgelegenheid aan het Nieuwland. Daarbij zijn drie verdachten aangehouden, allen afkomstig uit Hoorn en in de leeftijd van 23, 43 en 47 jaar. Een echtpaar uit Zwaag dronk een drankje aan de bar toen een man wilde voordringen. Het 49-jarige slachtoffer zei daar wat van. Vervolgens kreeg hij een klap wat het begin was van de vechtpartij. Ook zijn vrouw kreeg klappen en twee omstanders die te hulp waren geschoten en er tussen sprongen. Het slachtoffer, die even buiten westen was, moest zich voor een hoofdwond laten behandelen in het ziekenhuis. Twee van de verdachten moesten ook in het ziekenhuis worden behandeld aan hun verwondingen. Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Man aangehouden

Den Helder, vrijdag 12 augustus 2005.

Een 37-jarige man uit Den Helder is aangehouden rond 04.20 uur in zijn woning. De man heeft een 14-jarige jongen uit Den Helder geslagen. De jongen heeft daarbij scheuren in zijn lip opgelopen en moest worden behandeld in het Gemini Ziekenhuis. De aanleiding van het incident ligt in de relationele sfeer en vernieling van een raam van de woning van de verdachte.

Baldadigheid gestraft

Hoorn, vrijdag 12 augustus 2005.

Een 19-jarige inwoner uit Utrecht is op de Breed aangehouden rond
04.50 uur. De man trapte tegen een fiets aan waardoor die in de lucht vloog. De man krijgt een bekeuring en zal eventuele schade aan de fiets moeten vergoeden.

Inbraak woning

Blokker, vrijdag 12 augustus 2005.

In een woning aan de Zuiderhout is ingebroken rond 04.50 uur. De bewoners werden opgeschrikt door glasgerinkel. Even later bleek dat een putdeksel door een raam van de woning was gegooid. De dader zag kans om er met een flatscreen vandoor te gaan.

Diefstal van autos na inbraak woning

Spanbroek, vrijdag 12 augustus 2005.

In een woning aan de Meerkoet is ingebroken in de nacht van donderdag op vrijdag. De inbreker heeft met de methode van het gaatjes boren in een raamkozijn de ramen kunnen openen, waarna hij is binnen gedrongen. Gestolen zijn de autosleutels van twee personenautos. Het gaat om een zwarte Mercedes SLK 200 met het kenteken 10-NX-TP en een zwarte Mercedes E400 met het kenteken 22-PD-KJ. Daarnaast zijn onder meer twee tassen met inhoud gestolen, twee mobiele telefoons, rijbewijzen en een portemonnee.

Fietser gewond

De Koog, vrijdag 12 augustus 2005.

Een 83-jarige Duitse fietser is ten val gekomen op de kruising Parnassiastraat/Ruijslaan rond 09.50 uur. De man viel door nog onbekende oorzaak met zijn rechterarm op de punt van een hek. Hij liep daardoor een aderlijke bloeding op en is naar een huisarts gebracht voor behandeling.

Drie vrienden beroofd met vuurwapen

Alkmaar, vrijdag 12 augustus 2005.

Op de Laat zijn tussen 03.00 en 04.00 uur drie vrienden beroofd onder bedreiging van een vuurwapen. De vrienden, in de leeftijd van 16, 18 en 19 jaar uit Bergen en Alkmaar, zaten na het stappen nog even uit te blazen op een bankje naast de ingang van de kerk. Zij werden aangesproken door twee mannen die na een praatje over en weer opeens een vuurwapen trokken en hun spullen eisten. Ook werd gedreigd met een busje pepperspray. De vrienden gaven onder andere hun fietsen, mobiele telefoon, minidiscspelers en portemonnees af waarna de twee mannen vertrokken. De mannen hebben het volgende signalement: een man van ongeveer 20 jaar, 1.70 meter groot, normaal postuur, bruin haar met weggeschoren zijkanten, licht getinte huidskleur, klein baardje, droeg een blauwe grote jas tot op de knie met capuchon, een donkergekleurde trainingsbroek en donkere sportschoenen; de andere man: ongeveer 17/18 jaar, 1.70 meter groot, kort overeind staand donker haar met blonde kleur erin, smal gezicht met duidelijke jukbeenderen, licht getinte huidskleur, spitse neus, scheve voortanden die naar buiten steken, hij droeg donkere bovenkleding, een zwarte trainingsbroek met witte strepen, had witte Nike Airmax schoenen aan. Getuigen die dit incident hebben gezien en of meer kunnen vertellen hierover worden gevraagd de politie te bellen via 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief)

Getuigen gezocht van diefstal kermispaardjes

Schoorl, vrijdag 12 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag 9 augustus op woensdag 10 augustus zijn twee antieke houten Engelse carousselpaardjes uit een draaimolen gestolen. De draaimolen stond op de Duinweg en was afgesloten met een zeildoek. De politie is op zoek naar mensen die informatie kunnen geven over deze diefstal en/of die verdachte omstandigheden hebben opgemerkt in de genoemde nacht. Zij kunnen bellen met de politie in Bergen via telefoonnummer 0900-8844.