Politie Noord- en Oost Gelderland


Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


12 augustus 2005


Onderwerp: politiebureau tijdelijk ontruimd


Het politiebureau in Harderwijk is vanmiddag tijdelijk ontruimd geweest in verband met een daar afgeleverd verdacht pakketje. Gewaarschuwd personeel van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) heeft het pakketje onderzocht en stelde vast, dat het niet om een explosief ging.


Een inwoonster uit Harderwijk kreeg van het postkantoor een bericht dat er voor haar een pakketje uit het buitenland was afgeleverd. Mevrouw vertrouwde het niet en bracht het pakketje naar het politiebureau Harderwijk. Dit afgeleverde pakketje heeft vanmiddag voor een onverwachte ontruiming van het pand geleid.


De dienstdoende agenten namen, na bestudering van het geheel, geen enkel risico en informeerden het EOC. Het politiebureau werd ontruimd en voor de zekerheid werden brandweer en ambulance standby gezet.


Na bestudering van het pakketje bleek het niet om een explosief te gaan. De inhoud van het pakketje was een cilinder met een aantal bossen sleutels. De inwoonster had ook na het zien van de inhoud van het pakketje geen idee waarom dit aan haar verzonden was.
Na een uur konden de agenten het politiebureau weer in en zijn de omwonenden van het politiebureau door agenten op de hoogte gesteld.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Alice von Piekartz

0900-8844