Ingezonden persbericht

Software AG koopt web-integratie software leverancier Casabac

NIEUWEGEIN, 20050812 -- Software AG (Frankfurt TexDAX:SOW) heeft per 1 augustus 2005 Casabac Technologies GmbH gekocht. Casabac is gespecialiseerd in software om bestaande informatiesystemen te voorzien van uitgebreide web-interfaces. De Casabac GUI Server wordt door meer dan 100 bedrijven gebruikt om bedrijfskritische informatiesystemen met het web te integreren.


Deze overname is het resultaat van de succesvolle technologische samenwerking tussen Software AG en Casabac vanaf medio 2004. Het ontwikkelteam van Casabac wordt geïntegreerd in de ontwikkelgroepen van Software AG als de "user interface technology development" afdeling. De Casabac GUI Server wordt opgenomen en doorontwikkeld in het productportfolio van Software AG.

Deze overname past in ons streven een totaaloplossing te bieden voor integratie en business process management." zegt Peter Kürpick, lid van de directie en verantwoordelijk voor XML Business Integration. "Deze Java gebaseerde technologie maakt de totale productbundel aantrekkelijker en verbetert het gebruiksgemak van onze integratie-oplossingen."

Software AG, de tweede software leverancier van Duitsland versterkt zijn marktpositie allereerst door groei in haar oorspronkelijke producten. Bovendien koopt Software AG bedrijven die haar technologie of verkoopkanaal versterken. In februari van dit jaar heeft Software AG het Israëlische Sabratec Ltd. overgenomen, leverancier van integratiesoftware voor servers. In dezelfde periode werd ook ApplinX gekocht, waarmee bedrijfskritische mainframe toepassingen eenvoudig ontsloten kunnen worden in moderne gebruikersomgevingen.




Software AG