Talpa Nederland



* Beau van Erven Dorens

Leeftijd
34 jaar
Beroep
Presentator, schrijver, acteur
Bekend van
Big Brother, Beaulywood, RTL Boulevard, Nieuw Revu Programma's van Beau
NSE

Biografie

Beau wordt op 24 december 1970 geboren in Haarlem. Hij groeit op in Bloemendaal en gaat daar naar het VWO. Op zijn 15e begint hij met schrijven voor kranten. Eerst voor wat kleine kranten, maar al snel krijgt hij een column in het Haarlems Dagblad, waar hij schrijft over zaken die de middelbare scholier zoal bezighouden.

Na de middelbare school verhuist Beau naar Amsterdam om daar van het studentenleven te gaan genieten. Zes jaar en drie geflopte studies verder besluit hij dat hij nu wat moet gaan doen met zijn leven. Hij begint in december 1996 bij Talkradio 1395 AM als redacteur. In oktober 1998 verhuist hij naar RTL4, waar hij voor het eerst op televisie verschijnt in het programma âAlles voor de Kijkcijfersâ. Hierna presenteert hij meerdere programmaâs, waarvan hij zelf âBeaulywoodâ en âRTL Boulevardâ het leukste vindt.

Ondertussen speelt hij nog rollen in een aantal films, zoals âIk ook van jouâ (2001) en âFeestjeâ (2004). Verder publiceert hij drie boekjes en schrijft hij columns in âNieuwe Revuâ.

Beau is getrouwd met Selly Vermeijden en samen hebben ze drie zoons (de tweeling Bram en Tijn van 3 jaar en de kleine Bobby van 1jaar).

Bij Talpa presenteert Beau het actualiteitenprogramma NSE, waarin het nieuws van de dag wordt besproken. Daarnaast presenteert hij met Linda de Mol de personality-show âLinda & Beau op Zondagâ. In deze show draait het om de vraag: hoe staat de Nederlandse bevolking tegenover de uiteenlopende zaken die Linda en Beau zijn opgevallen in het nieuws van de afgelopen week? Oftewel: wat denkt, vindt en voelt Nederlandâ¦?

© 2005 TALPA