Talpa Nederland



* Froukje de Both

Leeftijd
33 jaar
Beroep
presentatrice, dj, actrice, model
Bekend van
Goudkust, Blind Match, Costa!, Loods 7, Radio 538 Programma's van Froukje
Thuis

Biografie

Froukje is geboren op 20 april 1972 in Amsterdam. Tijdens haar Vwo-opleiding is ze al druk bezig met modellenwerk. Na de middelbare school volgt ze de studie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door de opleiding Voorlichting, Publiciteit en Informatica aan de Hogeschool Holland. Na ook nog eens een acteeropleiding te hebben gevolgd krijgt ze in 1997 de rol van Mariëtte in âGoudkustâ. Haar populariteit als actrice wordt bevestigd als ze in 1999 wordt verkozen tot âTV Babe of the Yearâ.

In 2000 combineert Froukje haar acteerwerkzaamheden met het presenteren van het dating-programma âBlind Matchâ op Net5. Vanaf 2001, als âGoudkustâ stopt, speelt ze in de film en televisieserie Ãosta!â, en in âGordonâs Lifestyleâ.
In 2001 zijn er succesvolle fotoreportages van Froukje te zien zijn in ZSM en Playboy. Op veler verzoek publiceert Playboy een half jaar later extra fotoâs uit de eerste serie. Als gevolg hiervan ontvangt Froukje eind 2001 de âFotografen Awardâ van tvbabes.com.

Sinds begin 2002 is Froukje werkzaam bij Radio538. Ze presenteert op vrijdagavond, samen met Niels Hoogland het programma âNiels & Froukjeâ. Vanaf 2004 presenteert Froukje met Jens Timmermans het wekelijkse programma 'Dâr uit met Froukje en Jens'.

In 2004 laat Froukje zien hoe veelzijdig ze is en speelt met onder andere Linda Wagenmakers een hoofdrol in de musical 'Love me just a little bit more', de show die draait om de hits van de 'Dolly Dots'.

Froukje is één van de vijf presentatoren van âThuisâ, een dagelijks personality-magazine dat live wordt uitgezonden, en een interactieve relatie opbouwt met de kijker.

WEBSITE FROUKJE

© 2005 TALPA