Talpa Nederland



* Ruud de Wild

Leeftijd
36 jaar
Beroep
DJ, VJ, presentator
Bekend van
âWild in het Weekendâ bij Radio 538,
diverse muziekprogrammaâs bij TMF en BNN

Biografie

Ruud wordt op 24 april 1969 geboren in Hilversum, als de op één na jongste van 11 kinderen. Hij wisselt vijf keer van middelbare school, maar behaalt uiteindelijk toch zijn Mavo-diploma. Hij begint hierna aan de Havo, maar geeft de moed al snel op.

Ruud begint met werken, en als hij 20 is besluit hij dat hij serieus iets wil gaan doen met zijn liefde voor muziek. Hij krijgt een baantje bij de AVRO als assistent en wordt na zes jaar als producer bij Radio 538 aangenomen. Al snel wordt hem hier een baan als disc-jockey aangeboden. Dat Ruud eindelijk zijn draai gevonden heeft, blijkt uit het succes dat hij behaalt met zijn programma's âThe Jungleâ en âWild in het Weekendâ.

Drieënhalf jaar later begint Ruud zijn tv-carrière als VJ bij TMF en zet deze ruim drie jaar later weer voort als presentator bij BNN. Na een paar maanden komt daar ook een eigen radioprogramma bij BNN bij en vanaf 1999 is Ruud ook te horen op 3FM. In 2004 besluit Ruud de Publieke Omroep te verruilen voor het oude, vertrouwde commerciële nest. Ruud gaat terug naar Radio 538, waar hij het programma âRuuddewild.nlâ presenteert.

Samen met Bridget Maasland presenteert Ruud bij Talpa de vijfde editie van de real-life soap âBig Brotherâ.
WEBSITE RUUD

© 2005 TALPA