Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'I Can Fly-dag 2005'

Aanstaande zaterdag 13 augustus 2005 organiseert de stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG) op luchthaven Lelystad de jaarlijkse 'I Can Fly-dag'. De dag is er op gericht langdurig zieke en/of gehandicapte kinderen kennis te laten maken met de luchtvaart. Naast een rondvlucht waarbij de deelnemers goed uitzicht hebben over Lelystad en omstreken, zal er een speurtocht plaatsvinden in het Aviodrome. Tevens kunnen de jongens en meisje verkleed in uniform als piloot of stewardess op de foto. Aan het einde van de dag krijgt iedereen een luchtdoopcertificaat mee. Dit jaar is het alweer de vijfde keer dat de 'I Can Fly-dag' wordt gehouden.

Einde persbericht

Aanvullende informatie

Inhoud van het programma

Aanvang: 09:30 uur

Afsluiting: 16:00 uur

De kinderen krijgen o.a. een rondvlucht aangeboden, een rondleiding door Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, kunnen deelnemen aan een speurtocht en krijgen de gelegenheid om, verkleed in uniform, op de foto te gaan. Aan het einde van de dag krijgen ze een luchtdoopcertificaat en een leuke attentie mee.

Organisatie

De 'I Can Fly-dag' is een initiatief van stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL in samenwerking met het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op Lelystad en diverse luchtvaartmaatschappijen en luchtvaart gerelateerde bedrijven.

Locatie

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Pelikaanweg 50

8218 PG Luchthaven Lelystad

www.aviodrome.nl

tel. 0900 - AVIODROME (0900 - 284 63 76)

Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL

Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG) bestaat uit vrijwilligers die werkzaam of actief zijn in de luchtvaart en helpt hulporganisaties in ontwikkelingslanden. In deze landen zijn wegen vaak onbegaanbaar en rivieren onbevaarbaar. Luchttransport is dan de manier om hulpgoederen, medicamenten, patiënten en hulpverleners te vervoeren. Piloten Zonder Grenzen gebruikt haar uitgebreide kennis en contacten in de wereld van de luchtvaart om vliegdiensten van hulporganisaties op te zetten en te onderhouden met personeel, technische ondersteuning en medische zorg. Daarnaast bemiddelt PZG bij Nederlandse en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen jaarlijks voor de verzending van ongeveer zeven ton humanitaire goederen per vliegtuig naar de derde wereld. Door tussenkomst van PZG vindt dit transport vaak kosteloos of tegen sterk gereduceerd tarief plaats. Ook zet de stichting zich in om kinderen uit de derde wereld die in het westen een medische behandeling moeten ondergaan tijdens hun reis te begeleiden met vrijwilligers die werkzaam zijn in de luchtvaart en derhalve tegen gereduceerde tarieven kunnen vliegen. Op deze manier wordt de expertise van Piloten Zonder Grenzen voor humanitaire doeleinden gebruikt. Piloten Zonder Grenzen gebruikt haar contacten in de Nederlandse luchtvaart om evenementen voor zieken en gehandicapten te organiseren. De I Can Fly dag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Piloten Zonder Grenzen. De stichting is in 1987 opgericht naar Frans voorbeeld en kent zusterorganisaties in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Meer informatie over PZG vindt u op www.pzg.nl.

Perscontact 'I Can Fly-dag 2005'

Gerben van Walt Meijer, publiciteitscommissie, tel. 06-181 394 32 of vanwaltmeijer@hotmail.com