Politie Zeeland


---


Z/O 5480-2005 Hardrijders moeten rijbewijs inleveren

Vrijdagavond heeft de politie van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd wegens te hard rijden.
Rond 22.00 uur reed een 43-jarige Belgische automobilist met een snelheid van 141 km over de N252 bij Sluiskil terwijl ter plaatse 80 km is toegestaan.
Een half uur later werd op de A58 ter hoogte van Kapelle een 44-jarige automobilist uit Dongen aan de kant gezet. Hij passeerde de laser met een snelheid van 172 km in plaats van de toegestane 120 km. Zijn auto werd naar het politiebureau in Kruiningen gebracht, hijzelf werd afgezet op het station.
Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.


Z-5481-2005 Hennep en joint in beslaggenomen

Tijdens controle van een Franse personenauto op de Smidswal in Terneuzen is vrijdag rond middernacht 3 gripzakjes hennep en een joint in beslaggenomen.
De bestuurder, een 33-jarige Fransman, werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na betaling van een boete van 100 euro mocht hij weer naar huis.

Z-5482-2005 Rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed
Op de Smidswal in Terneuzen is rond middernacht het rijbewijs ingevorderd van een 55-jarige automobilist uit Duitsland voor rijden onder invloed van alcohol.
Op het politiebureau bleek uit een afgenomen blaastest dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de man werd met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

W-5483-2005 Auto vast op het strand
Op het strand in Westkapelle is zaterdag rond 00.30 uur een vakantieganger met zijn auto vast komen te zitten op het strand.
De man dacht rijden over het strand een rondje Walcheren te kunnen maken. Gevolg was dat zijn auto tot aan de bodemplaat in het zand wegzakte bij opkomend water. De man verklaarde in zijn woonplaats ook over het strand te rijden en was hoogst verbaasd dat het hier niet ging en bovendien was verboden. Met behulp van een politiejeep werd de onfortuinlijke automobilist uit het zand getrokken. Hij kreeg hiervoor wel een rekening gepresenteerd nl. een boete voor het rijden over het strand.

W-5484-2005 Rijbewijs ingevorderd
Bij een alcoholcontrole op de D. Koddelaan in Zoutelande is zaterdag rond 02.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Veere.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij bijna 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd hierop ingenomen en de man ontving tevens een dagvaarding.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.