Politie Flevoland

Aanrijdingen A6

Lelystad 14-08-2005 - Op de A6 in de buurt van Lelystad vonden vrijdag twee aanrijdingen plaats.

Aan het eind van de middag was er een busje gekanteld, wat leidde tot een afzetting van de A6, die twee uur duurde. De vermoedelijke oorzaak is een blackout van de 54-jarige chauffeur uit Assen, die een groepje mensen vervoerde en op weg was naar Schiphol. Op een gegeven moment raakte de bus in de berm en botste tegen een boom. Niemand raakte gewond, wel werd de chauffeur ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en werd één vrouw voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis in Almere, maar ze bleek geen letsel te hebben.

Na wat geregel werd de touringcar afgesleept, de passagiers vervoerd naar Schiphol, waar ze werden opgevangen, ondergebracht en er gezorgd werd voor een nieuwe vlucht. Tevens werd de chauffeur opgehaald. Door deze werkzaamheden werd de A6 afgezet ter hoogte van de afrit Aalschover en ter plekke omgeleid. Dit heeft ongeveer twee uur geduurd, wat leidde tot het nodige oponthoud op de A6.

Eerder die dag belandde er een auto in de sloot op diezelfde A6. Een 35-jarige man uit Maastricht verklaarde dat hij zich niet goed voelde. Daardoor raakte hij van de weg en kwam in de sloot terecht. De man had ook zijn zoontje en dochtertje bij zich en alle drie werden voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Het jongetje en zijn vader waren al uit de auto, het dochtertje kon even later het voertuig verlaten. Alle drie waren goed aanspreekbaar. De brandweer was wel ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen. Wel werd de rechterrijbaan op de A6 tijdens de afhandeling afgezet.