Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageningen - vechtpartij gesust, één man aangehouden
Publicatiedatum: 14-08-2005

De Wageningse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartijtje weten te sussen op de Bevrijdingsstraat. Een 21-jarige Wageninger werd daarbij aangehouden wegens belediging en verzet. Omstreeks kwart over vier werd door omwonenden gemeld dat er op straat ruzie was tussen enkele jongeren. Agenten troffen daar even later een groep van ongeveer 20 personen die luid aan het schreeuwen waren. De agenten wisten de boel te sussen en sommeerde de aanwezigen te vertrekken. Daarbij moest enige dwang worden toegepast door de agenten. De Wageninger bleef echter weigeren te vertrekken en wilde de confrontatie met de agenten aangaan. De man schold hen uit ten overstaan van omstanders, waarop hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich, maar kon door de agenten worden overmeesterd. De Wageninger is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken - met ruim 2,3 promille achter het stuur
Publicatiedatum: 14-08-2005

Een 32-jarige automobilist uit Hoevelaken is zaterdagavond door de politie aangehouden nadat hij met ruim 2,3 promille achter het stuur van zijn auto zat. De man was door omstanders tot stoppen gedwongen nadat hij in beschonken toestand op de Weidelaan tegen een geparkeerde auto was gereden. Gewaarschuwde agenten hielden de Hoevelaker aan. De ademanalyse wees later een promillage aan van meer dan vierenhalf maal zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de Hoevelaker is ingevorderd. Bij de aanrijding was verder niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - burenruzie loopt uit de hand, man aangehouden
Publicatiedatum: 14-08-2005

De Nijkerkse politie moest er zaterdag aan te pas komen bij een hooglopende burenruzie. Een 58-jarige Nijkerker werd daarbij aangehouden op verdenking van bedreiging. De 66-jarige buurman van de Nijkerker riep rond half drie de hulp van de politie in nadat hij door de Nijkerker zou zijn bedreigd met een spade. De twee zouden ruzie hebben gekregen over het achterlaten van tuinafval. Volgens de 66-jarige had zijn buurman afval uit zijn tuin op de weg achtergelaten. De 66-jarige besloot dit vervolgens op te ruimen en bij zijn buurman voor de woning te leggen. De 58-jarige zou vervolgens boos geworden zijn en geëist hebben dat hij dit zou weghalen. Vervolgens ontstond er een schermutseling waarbij de 58-jarige zijn buurman met een spade tegen een muur zou hebben gedreven. Door tussenkomst van de beide echtgenotes en buurtbewoners werd de schermutseling beëindigd. Agenten besloten even later de 58-jarige aan te houden. De man bekende later en betuigde spijt. Justitie besloot de Nijkerker te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede/Wageningen - winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 14-08-2005

Bij winkeldiefstallen in Ede en Wageningen zijn zaterdag vier verdachten aangehouden door de politie. In Ede werd zaterdagochtend een 47-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij zou samen met een andere man bij een zaak aan het Kuiperplein drank en sigaretten hebben gestolen. Toen het personeel beiden daarop aansprak zou één van de verdachten het personeel hebben geslagen. Ook zou er gedreigd zijn met geweld. De 47-jarige werd door gewaarschuwde agenten nog voor de zaak aangetroffen en aangehouden. De ander bleek inmiddels te zijn vertrokken. Later op de avond meldde hij zich vrijwillig bij de politie. Het bleek om een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te gaan. Beide mannen zitten nog vast. Zaterdagmiddag hield de Wageningse politie twee verdachten aan van winkeldiefstal op de Churchillweg en de Tarthorst. Op de Churchillweg werd een 48-jarige Wageninger door winkelpersoneel met behulp van omstanders aangehouden. De man zou kort daarvoor met een winkelwagentje vol met boodschappen naar buiten zijn gereden zonder af te rekenen. De man is later aan de politie overgedragen. Het gaat om een zogenoemde veelpleger, de Wageninger is in verzekering gesteld. Een tienjarig jongetje werd rond kwart voor zes aangehouden bij een winkel aan de Tarthorst. Personeel had gezien dat de jongen snoepgoed had meegenomen zonder te betalen. De jongen is aan de politie overgedragen en ontkende in eerste instantie de diefstal. Hij is later aan zijn ouders overgedragen. Mogelijk dat de jongen een alternatieve straf krijgt in de vorm van een STOP-reactie. Dat is een cursus in spelvorm voor jongeren jonger dan 12 jaar, die daarmee bewuster worden gemaakt van hun ongewenst gedrag.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - agent in vrije tijd vangt winkeldief
Publicatiedatum: 14-08-2005

Een agent in vrije tijd heeft vrijdagavond een winkeldief weten aan te houden in Lunteren. De verdacht, een 29-jarige man uit Zwolle was kort tevoren door winkelpersoneel van een zaak aan de Klomperweg betrapt nadat hij cosmetica-artikelen zou hebben meegenomen zonder af te rekenen. Na ontdekking zette de Zwollenaar het op een lopen, daarbij op de hielen gezeten door het personeel. De agent fietste op dat moment voorbij en schoot te hulp. De man kon later aan dienstdoende collega's worden overgedragen. De man is later met een dagvaarding naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel - brommobiel met 80 km/u over de weg
Publicatiedatum: 14-08-2005

Agenten van het verkeershandhavingsteam van de politie hebben vrijdagmiddag bij een verkeerscontrole in Scherpenzeel een brommobiel onder schept die met 80 km/u reed. Dergelijke voertuigjes mogen niet harder dan 45 km/u. Het VHT controleerde tussen 15.45 en 21.15 uur op de Barneveldsestraat. Tegen 11 hardrijders werd proces-verbaal opgemaakt nadat ze door de Lasergun waren betrapt. Nog eens 5 automobilisten kregen een bon omdat ze geen gordels droegen. Met behulp van de radar werden 36 hardrijders geflitst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---