Politie Zaanstreek-waterland


19:45 12-AUG-05
ZAANDAM, DRIELSE WETERING

Onbeheerde auto gestolen

Een aangeefster uit Almere kwam aangifte doen van diefstal van haar personenauto.
Deze auto stond sinds mei 2005 geparkeerd op het parkeerterrein van de Drielse Wetering te Zaandam. Het betreft een groene Mazda 323 voorzien van het kenteken FJ-PJ-50

---


08:56 13-AUG-05
ZAANDAM, DODONAEUSSTRAAT

Inbraak in woning tijdens vakantie

Tussen vrijdag 12 augustus 2005, omstreeks 19.00 uur en zaterdag 13 augustus 2005, omstreeks 08.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Dodonaeusstraat te Zaandam.
Met een schroevendraaier heeft men de voordeur opengebroken. De gehele woonkamer, keuken en
slaapkamers zijn doorzocht. Ivm. De afwezigheid van de bewoners is het onbekend welke goederen zijn weggenomen.

---


10:21 13-AUG-05
ZAANDAM, RODE ZEE
Vakantieganger wacht een onplezierige thuiskomst
Tussen vrijdag 12-08-05, 14.30 en zaterdag 13-08-05, 10.00 uur heeft er een geslaagde inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Rode Zee te Zaandam
Met stuk trottoirtegel heeft men de onderruit van de voordeur ingegooid.
De gehele woning is doorzocht. Men heeft een kluisje in de woning opengebroken. Verder is een
computer, en een DVD speler ontvreemd. De eigenaar van de woning komt vanmiddag terug van vakantie.

---


00:40 14-AUG-05
MONNICKENDAM, HENDRIKSTRAAT

Woninginbraak tijdens vakantie

Na terugkomst van hun vakantie bleek er te zijn ingebroken in hun woning. De voordeur van
de woning bleek bij thuiskomst van het nachtslot, de gordijnen waren beneden gesloten en boven brandde licht. Dit was niet zoals de woning was achtergelaten. De twee tv's, computer, stereo, spaarpotten, oplaadbare batterijen, enz, zijn ontvreemd.


---


13:25 13-AUG-05
LANDSMEER, NIEUWE GOUW
Dader(s) gewapende overval aangehouden
Mede door zeer goede getuigen verklaringen en oplettendheid van de politie zijn twee daders van een gewapende overval op een supermarkt opgepakt. Bij het teruggeven van wisselgeld probeerde een man een greep te doen uit de kassa van de info balie van een supermarkt. De caissière probeerde dit te voorkomen door de lade terug te duwen. Hierop heeft de man de caissière bedreigd met een groot mes en heeft hij toch een bedrag uit de kassa meegenomen. De man vluchte gehaast uit de winkel naar de vluchtauto en werd hierbij opgemerkt door een voorbijganger die heel allert het kenteken van de vluchtauto heeft genoteerd. In het voertuig zat een tweede verdachte.
De vluchtauto was ontvreemd in Monnickendam. Een politiesurveillance eenheid die vanaf de Waterlandlaan onderweg was naar Landsmeer zag een man staan, die voldeed aan het opgegeven signalement, in de nabijheid van een bushalte op de Jaagweg tussen de Gorslaan en de Azielaan. De surveillanceauto werd gekeerd en na een onderzoek in de bushalte werd een 47 jarige Amsterdammer aangehouden. De vluchtauto een Ford Escort werd op een geringe afstand bij de Mandelbrug teruggevonden. Na onderzoek kon ook de tweede verdachte, de 34 jarige Zaandammer in de bushalte worden aangehouden.

---


18:11 13-AUG-05
ZAANDAM, CORNELIS VAN UITGEESTSTR

Geldbedrag ontvreemd uit kassa

De politie heeft een aangifte opgenomen ivm de vermissing van een geldbedrag uit een kassalade. Op zaterdagmiddag tussen 13.30 uur en 17.00 uur heeft een onbekende een geldbedrag van 2450 Euro ontvreemd uit de winkelkassa.

---


20:19 13-AUG-05
LANDSMEER, ROERDOMPSTRAAT
Barbecuefeest gaat in vlammen op ( 4 gewonden)
In de achtertuin werd een barbecuefeest gegeven aan 75 gasten. Hiervoor was cateringsbedrijf ingehuurd. Deze firma had twee barbecues in de achtertuin staan en tijdens het wisselen van de gasflessen begon een van de gasflessen te sissen en enkele seconden later vuur te spugen. De eigenaar van de barbecues de 31 jarige Landsmeerder heeft nog geprobeerd de koppeling op de gasfles aan te draaien wat echter niet gelukte en heeft hierbij zijn arm verbrand. Zijn hulp een 25 jarige man uit Landsmeer schoot hem te hulp en heeft hierbij brandwonden in het gelaat opgelopen.
Schade aan barbecues en tuinmeubelen en partytenten nihil. Twee gasten van het feest een 64 jarige man uit Huizen en een 34 jarige man uit Lansmeer hebben brandwonden te aan hun handen opgelopen. De slachtoffers met brandwonden aan de handen zijn per ambulance naar het Boven IJ ziekenhuis te Amsterdam vervoerd. De man met brandwonden aan het gezicht naar de V.U te Amsterdam. Het feest werd om 21.00 uur afgeblazen.

---


23:58 13-AUG-05
MONNICKENDAM, LEEUWETAND

Vlam in de pan

21 jarige zoon des huizes wilde nog iets frituren. Hij vergat echter de frituurpan. Vlam in de pan het gevolg. Gevolg de gehele woning rookschade. De jongeman heeft verwondingen opgelopen aan zijn hand. Tevens was hij nogal licht in zijn hoofd, doordat hij rook had ingeademd. Hij is door de ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

---


06:33 14-AUG-05
ZAANDAM, POELENBURG

Portiek ontruimd na vlam in de pan.

De 19 jarige zoon kwam terug van nachtje stappen en had nog trek in wat vettigheid. Hij zette daartoe een pan met vet op het gasstel. Hij viel echter in slaap. Werd wakker door een dikke rook en zag dat de vetpan vlam had gevat. Moeder was ook wakker geworden, die dekte de vetpan af met een andere pan en een natte doek. Hierna vluchtte zij met haar 4 kinderen uit de woning. Bij aankomst van de politie stond de woning vol met rook, evenals de trappenhal. Aan de trappenhal bevonden zich in totaal 8 woningen. De woning bevond zich op 1 hoog. Alle ander bewoners van het trapportaal werden gewekt en uit voorzorg uit de woning gehaald. Uiteindelijk zijn moeder en 3 kleine kinderen met de ambulance naar Zaans Medisch Centrum gegaan voor controle. De gehele woning beroet. Volgens brandweer niet onbewoonbaar.


---


08:39 14-AUG-05
WORMERVEER, JONGE VIOOLWEG

Inbraak in bedrijf

Via een ruit met de afmeting 1m x 1.50m dat ingegooid was met een klinker is er ingebroken in een bedrijfspand. De benadeelde verklaarde dat er agrarische spullen waren weggenomen (voedingsproducten). Tevens zouden er bouwpakketkasten zijn weggenomen. De inbraak zou gepleegd zijn tussen zaterdag 13 augustus 2005 17.00 uur en zondag 14 augustus 2005 08.15 uur.


---


---- --