Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 4 augustus 2005

16 augustus:

Elvis Dag op TCM

Een van de hoogtepunten in augustus op TCM is de herdenking van muziek en film icoon Elvis Presley die op 16 augustus 28 jaar geleden is overleden. Dinsdag 16 augustus zal TCM de gehele dag in het teken staan van Elvis films en documentaires.

Onderstaand het programma:

06:00 Girl Happy

1965, kleur, regie: Boris Sagal, Co-Ster: Shelley Fabares.

De knappe rock 'n' roll zanger Rusty Wells mag tijdens de paasvakantie optreden in een nachtclub in Florida. De kneep zit 'm erin dat de eigenaar van de club, Big Frank, wil dat Rusty op zijn moeilijke dochter past, die smoorverliefd op de zanger is. Met de liedjes 'Do the Clam', 'The Meanest Girl in Town' en 'Girl Happy'.

07:35 Little Off Set: Documentaire met David Stanley (Elvis' stiefbroer)

07:50 Harum Scarum

1965, kleur, regie: Gene Nelson, Co-ster: Mary Ann Mobley.

De filmster Johnny Tyrone wordt gekidnapt, naar een Arabisch paleis meegenomen en raakt betrokken in een complot om de koning te vermoorden. Elvis zingt zijn serenades voor de vele mooie vrouwen, zoals 'Shake That Tambourine', 'Kismet' en 'My Desert Serenade'.

09:15 Little Off Set: Cat Deeley over Viva Las Vegas

09:20 Live a Little, Love a Little

1968, kleur, regie: Norman Taurog, co-ster Michele Carey.

Elvis Presley speelt een glamourfotograaf die ook voor een strenge uitgever in hetzelfde gebouw werkt.

11:05 Little Off Set: Kurt Russell over Elvis

11:15 The Trouble With Girls

1969, kleur, regie: Peter Tewsbury, Co-Ster: Marilyn Mason.

Elvis Presley speelt de manager van een reizende groep muzikanten die in een klein stadje bij een schandaal betrokken raken.

12:55 Kissing Cousins

1964, kleur, regie: Gene Nelson, Co-Ster Glenda Farrell.

Een Elvis Presley-musical over een Amerikaanse luchtmachtofficier die naar het platteland wordt gestuurd om de plaatselijke bewoners over te halen om op hun grond een raketbasis aan te laten leggen.

14:25 Little Off Set: Joe Esposito (Elvis Tour Manager)

14:30 Viva Las Vegas

1964, kleur, regie: George Sidney, Co-Ster: Ann Margret.

Heupwiegen op hoge snelheid als autocoureur Lucky Jackson Las Vegas binnenrijdt om mee te doen aan de Grand Prix. Maar zijn wagen heeft een nieuwe motor nodig voordat hij zijn aartsrivaal kan uitdagen op de racebaan in het gokparadijs. Hij gaat werken als ober in een casino om zijn racefonds te kunnen financieren, en probeert in zijn vrije tijd nog het hart te winnen van zwemlerares Rusty.

15.45 Little Off Set: David Stanley (Elvis' Stiefbroer)

15:55 It Happened at the World Fair

1963, kleur, regie: Norman Taurog, Ster: Elvis Presley.

Op de wereldtentoonstelling in Seattle, is Elvis een piloot die verliefd wordt op een verpleegster die voor een zielig kind zorgt. Zijn zakenpartner maakt zich zorgen om hun schulden en probeert hem weer terug aan het werk te krijgen door een financieel aantrekkelijke opdracht te accepteren. Maar ze komen erachter dat ze illegale vracht moeten vervoeren en dat ze in zee zijn gegaan met een immorele smokkelaar..

17:40 Little Off Set: Kurt Russell over Elvis

17:50 Double Trouble

1967, kleur, regie: Norman Taurog, Co-Ster: Annette Day.

De zanger Guy Lambert maakt een tournee door Europa en wordt gevolgd door Arthur en Archie, twee dieven die hun gestolen buit in zijn koffers hebben verstopt.

19:20 Little Off Set: Joe Esposito (Elvis Tour Manager)

19:25 Elvis On Tour

1972, kleur, regie: Robert Abel, Co-Ster: Mary Ann Mobley.

Een gefilmd verslag van de Elvis Presley's concerttournee door Amerika in 1972, met vele bekende hits en zeldzame beelden van de ware Elvis achter de schermen. Het is de enige film die een award heeft gewonnen.

21:00 Little Off Set: Cat Deeley over Viva Las Vegas

21:05 Jailhouse Rock

1957, ZW, regie: Richard Thorpe, Ster: Elvis Presley.

The King' zet de gevangenis en de muziekwereld op stelten in deze beroemde rock 'n' roll film, die door velen als zijn beste film wordt beschouwd. Presley speelt de rol van Vince Everett die voor doodslag in de gevangenis zit nadat hij per abuis een man heeft gedood bij een vechtpartij in het café. Zijn celmaatje, vroeger een folk-zanger, leert hem gitaar spelen. Als hij vrijkomt uit de gevangenis wordt hij onthaald als een sensationele nieuwe rockster.

22:40 Elvis: That's The Way It Is

1970, kleur, regie: Denis Sanders.

De beroemde documentaire over de laatste jaren uit het leven van de King, over zijn leven op het podium en achter de schermen met beelden van zijn legendarische voorstellingen in Las Vegas.

00:20 Speedway

1968, kleur, regie: Norman Taurog, Sterren: Elvis Presley en Nancy Sinatra.

Elvis Presley's 27e filmproject, waarin hij een stockcar coureur speelt die zich in zware financiële moeilijkheden bevindt.


01:55 Spinout

1989, kleur, regie: Norman Taurog, Ster: Elvis Presley.

Een succesvolle coureur die ook een rock 'n' roll zanger is, probeert te ontsnappen aan de ongewenste avances van verschillende vrouwen door ze met andere mannen te laten trouwen. Onder deze vrouwen is onder andere miljonaire Cynthia Foxhugh, schrijfster van een boek over hoe je een man moet krijgen, en zijn vrouwelijke drummer, Les.

03:25 Stay Away, Joe

1968, kleur, regie: Peter Tewsbury, Co-Ster: Burgess Meredith.

Een halfbloed rodeorijder keert terug naar zijn huis in het Indiaanse reservaat en probeert veeboer te worden.

TCM (Turner Classic Movies) betrekt haar films van een zeer uitgebreide bibliotheek met films uit de periode van 1920 tot 1990. TCM laat zien welke plaats deze films innamen in de geschiedenis en welke relevantie zij hebben voor de hedendaagse samenleving. TCM brengt voor haar kijkers het witte doek tot leven met exclusieve diepgaande interviews met beroemdheden, speciale documentaires en speciale themamaanden.TCM is zonder twijfel een klassiek filmstation met een eigen stijl. Het station zendt 24 uur per dag uit (zonder reclame-onderbrekingen tijdens de film) en is beschikbaar via kabel en satelliet in negen talen: Engels, Deens, Nederlands, Frans, Grieks, Hebreeuws, Pools, Spaans en Zweeds.


---

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Matthijs Spits: 070-3244033 of 06-53277138, matthijs.spits@turner.com

Voor het downloaden van beelden bij films op TCM kunt u inloggen op:http://europe.turnerinfo.com