MINFIN Uitnodiging persconferentie toeslagen

Ministerie fin

http://www.minfin.nl

Uitnodiging

Persconferentie toeslagen

Staatssecretaris Wijn van Financiën zal dinsdag 16 augustus een persconferentie geven over toeslagen: de zorgtoeslag, de huurtoeslag en de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst gaat deze toeslagen vanaf 2006 uitkeren aan alle mensen die er recht op hebben. De staatssecretaris zal, in de week dat de mediacampagne van de Belastingdienst van start gaat, toelichten hoe de Belastingdienst ervoor gaat zorgen dat ruim 6 miljoen huishoudens eind december 2005 de eerste toeslagen voor januari 2006 kunnen ontvangen.

De zorgtoeslag maakt deel uit van de veranderingen in het zorgstelsel per 1 januari 2006 en is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van de zorgverzekering. De huurtoeslag komt in de plaats van de huursubsidie en is een bijdrage van de overheid in de huurlasten. De kinderopvangtoeslag is een bijdrage van de overheid in de kosten van kinderopvang. Deze bijdrage bestaat al in 2005 onder de naam tegemoetkoming kinderopvang.

Pers is van harte welkom aanwezig te zijn bij de persconferentie die om 14.00 uur gehouden wordt bij de Belastingdienst/Toeslagen in Utrecht.
Adres:
Belastingdienst/Toeslagen
Gebouw de Continenten
Graadt van Roggenweg 500
3531 AH Utrecht

U wordt verzocht zich aan te melden bij Gera van Weenum, tel: 06 53 22 30 89, email: g.weenum@minfin.nl of Andrea de Graaf, tel: 06 51 88 31 01, email: a.a.c.graaf@minfin.nl.