Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen 16-08-2005

Vervolgbericht aanrijding Valthermond
VALTHERMOND Bij de frontale aanrijding maandagmiddag op het Zuiderdiep in Valthermond raakten een 68 jr. man uit Exloo en een 24 jr. man uit Emmen gewond. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat het letsel meeviel. De aanrijding ontstond toen de man uit Exloo afsloeg met zijn auto en daarbij in botsing kwam met de tegemoetkomende auto van de man uit Emmen. De auto van de man uit Exloo raakte ook nog een geparkeerde auto.

Geen rijbewijs maar wel met drank op achter stuur ASSEN Op de N33 bij Assen hield de politie maandagmiddag een 26 jr. man uit Veendam aan. De man bestuurde een auto. Hij werd gecontroleerd omdat hij een aantal keren gevaarlijk wilde inhalen. De man bleek gedronken te hebben. Bovendien is zijn rijbewijs in 2004 ongeldig verklaard. Op het politiebureau werd een ademanalyse uitgevoerd waaruit naar voren kwam dat de man een alcoholgehalte had van 2,1 promille. Omdat hij ondanks een ongeldig rijbewijs een auto bestuurde, onder invloed verkeerde en in juli dit jaar ook al eens is bekeurd voor het rijden onder invloed, nam de politie nu ook zijn auto in beslag.

Man aangehouden op verdenking inbraak
EMMEN Op aanwijzing van een getuige hield de politie maandagmiddag bij het winkelcentrum Angelslo een 20 jr. man uit Emmen aan. De man wordt verdacht van inbraak in een woning aan de Havixhorst in Emmen. De getuige zag de verdachte bij de woning van een kennis staan met twee kratjes bier. Hij meende de kratjes eerder in de woning van de kennis te hebben zien staan. Bij een controle van de woning van de kennis bleek dat een raam was geforceerd en dat er inderdaad twee kratjes waren weggenomen. De gewaarschuwde politie kon de verdachte even later op aanwijzing van de getuige aanhouden bij het winkelcentrum. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (05-170566)

Winkeldief aangehouden
MEPPEL Medewerkers van een supermarkt aan Het Vledder in Meppel hielden maandagmiddag een 19 jr. man uit die plaats aan. De man was betrapt bij het stelen van goederen uit de winkel. Hij ging op de vlucht maar kon in de omgeving door achtervolgend winkelpersoneel worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie. De man had voor 22,00 gestolen. Na verhoor is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld. In oktober moet hij zich voor de rechtbank verantwoorden.

Politie houdt jongeman aan op verdenking van bedreiging HOOGEVEEN De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag op de Hoofdstraat in Hoogeveen een 20 jr. jongeman uit Pesse aan. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een 51 jr. Hoogevener. Volgens de bedreigde man fotografeerde de verdachte hem met zijn mobiele telefoon waarna hij hem mondeling bedreigde. Dit gebeurde kort daarvoor op de Hoofdstraat na een kleine onenigheid. De bedreigde man deed aangifte. De verdachte is dinsdag na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. (05-170660)

Overlast veroorzakende man aangehouden
EMMEN In de kelderruimte van een flat aan de Meerstraat in Emmen hield de politie maandagavond een 42 jr. man uit die plaats aan. De man zorgt al langere tijd voor overlast in de portiek van deze flat. Met een proces-verbaal voor overtreding van de plaatselijke verordening is de man dinsdagmorgen weer in vrijheid gesteld.

Politie bekeurt
ASSEN Tijdens een rijdende controle met een onopvallende politieauto bekeurde de politie in Assen maandagmiddag vijf automobilisten voor het niet handsfree bellen. Ook kreeg een automobilist een bekeuring voor het negeren van een inrijverbod.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 18 augustus 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.