1e persbericht van dinsdag 16 augustus 2005

Eindhoven 16-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouwen gewond bij ongeval

Op de Winston Churchilllaan zijn maandagavond rond 17.30 uur een 17-jarige en een 18-jarige vrouw uit Eindhoven gewond geraakt. Zij kwamen op hun snorfiets in botsing met een 43-jarige automobilist uit Best. De automobilist kwam van een parkeerterrein en sloeg links af terwijl men daar rechtsaf moet slaan. De vrouwen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Een van hen mocht na controle het ziekenhuis verlaten met letsel aan de knie en een lichte hersenschudding. De andere vrouw is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

In de woning van zijn ex-vriendin in Eindhoven Gestel is dinsdag rond 0.16 uur een 33-jarige man uit Leiden aangehouden. Hij wordt er van verdacht maandagavond huisraad vernield te hebben van zijn 20-jarige ex-vriendin. Hij zou haar ook in haar woning hebben bedreigd. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Rijbewijs kwijt

Een 20-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren. Hij werd aangehouden op de Brandevoortse Dreef omdat hij te hard reed. De man reed 132 km/u waar 70 km/u is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

Tussen maandag 23.15 en dinsdag 4.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Beelsstraat. Het slot van de achterdeur werd vernield. De buit bestond uit een cd, een sleutelbos, sieraden, medicijnen en tafelkleden.

Asten: Agressief weggedrag

Op de A67 is dinsdagochtend rond 2.30 uur een 36-jarige automobilist aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die ochtend op de A67 meerdere malen met hoge snelheid tegen de achterkant van een andere auto aangereden te hebben. De inzittenden van de andere auto waarschuwden de politie. De politie kon hem na een achtervolging klem rijden. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Geldrop: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op het Bogardeind zijn maandagavond tussen 19.40 en 21.25 uur 68 bekeuringen uitgeschreven. 914 voertuigen werden gecontroleerd. Er mag op het Bogardeind 50 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Heeze: Auto gestolen

Tussen maandag 15.00 uur en dinsdag 6.30 uur is vanaf de Windrecht een auto gestolen. Het gaat om een zilvergrijze Volkswagen Golf met het kenteken 75-JV-TS.

Mierlo: Snelheidscontrole

Maandag tussen 16.25 en 18.30 uur is op snelheid gecontroleerd op de Industrieweg. Er werden 715 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 34 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. Toegestaan is 50 km/u.