Verkrachting vrouw in Leiden

Leiden 16-08-2005 - Dinsdag 16 augustus 2005 zend RTV West na het nieuws van 18.00 uur een extra politiebericht van Hollands Midden uit. Het betreft een getuigenoproep voor de verkrachting van een vrouw in Leiden aan de Korte Vlietpad.

Van zondag 31 juli op maandag 1 augustus jongstleden fietste tussen 01.00 en 02.00 uur een 18-jarige vrouw van het station Lammenschans in Leiden naar het huis van haar ouders in Voorschoten. Aan het eind van de Vijf Meilaan, net voor de Noord Hoflandbrug, werd de vrouw door een man van haar fiets getrokken.

De man nam haar met geweld mee naar het Korte Vlietpad. Dit pad ligt beneden onder de brug. Hier heeft hij de vrouw verkracht.

Signalement verkrachter Het signalement van de man is alsvolgt: * blank, * ongeveer 1.70 m lang, * rond de 40 jaar oud, * middenblond kort haar met een slag, * een pokdalig lelijk gezicht.

Verder was de man onopvallend gekleed.

Ten tijde van de verkrachting stond de fiets van het slachtoffer boven op de Vijf Meilaan vlak bij de Noord Hoflandbrug. Vermoedelijk was de dader zelf ook met de fiets gekomen.

Getuigen en mensen die het signalement van de man herkennen worden verzocht zich te melden bij de politie via het politie telefoonnummer 0900-8844.

Tijden uitzending Het politiebericht wordt na het nieuws van 18.00 uur elk uur herhaald tot de volgende dag 11.00 uur.