Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 16 augustus 2005

Speelschema Audi Nationale Tennis Kampioenschappen bekend Wildcards voor Boonstra en Haase

Zojuist vond de loting plaats van de Audi Nationale Tennis Kampioenschappen. De als nummer 1 geplaatste speler, Paul Logtens speelt in de eerste ronde tegen Michel Meijer. Steven Korteling, de winnaar van vorig jaar komt als eerste in actie tegen Jesse Huta Galung. Linda Sentis, de nummer 1 bij de dames speelt tegen Jolanda Mens. Vanwege haar verblijf in het buitenland is Michelle Gerards niet aanwezig om haar titel te verdedigen. Het complete resultaat van de loting is te vinden op www.knltb.nl.

Wildcards

De technische staf van de KNLTB heeft de wildcards toegekend aan de AA-Drink Jong Oranje talenten Marrit Boonstra en Robin Haase.

Sinds 2002 ontvangen de winnaar en winnares t/m 18 van de ASICS Nationale Jeugd Kampioenschappen een special exempt voor het toernooi in Ede. Afgelopen zaterdag was de meisjesenkeltitel voor Renée Reinhard. Igor Sijsling ontving de prijs bij de jongens. Een special exempt is voor Reinhard onnodig omdat zij rechtstreeks is geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Audi Nationale Tennis Kampioenschappen. Sijsling maakt wel gebruik van een special exempt.

Speelschema

Het hoofdtoernooi van de Audi Nationale Tennis Kampioenschappen in het enkelspel wordt gespeeld van woensdag 17 tot en met zondag 21 augustus. De finale van het damesenkelspel vindt plaats op zaterdag 20 augustus. De heren spelen hun finale op zondag 21 augustus. Dinsdag en woensdag beginnen de wedstrijden om 10.00 uur. Op de overige dagen is het aanvangstijdstip 12.00 uur.