Wubbo Ockels en Wouter Bos op Lowlands

26.07.2005 / 15:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Delft, 26 juli 2005

Wubbo Ockels en Wouter Bos op Lowlands

Wubbo Ockels zal op het festival een blik op de toekomst werpen tijdens een college aan de Lowlands University. Wouter Bos zal deelnemen aan het debat van Coolpolitics.

De Volkskrant presenteert Lowlands University: vijf colleges van vijf verschillende professoren. De organisatie maakt vandaag de komst bekend van astronaut en hoogleraar Wubbo Ockels. Zaterdag 20 augustus zal hij college geven aan de Lowlands University, waarbij hij een blik op een (duurzame) toekomst zal werpen. Eerder werd bekend dat popprofessor Tom ter Bogt (UvA) de spits zal afbijten met een college over de smaak van popmuziek. Andere colleges op het programma van Lowlands University zijn: Aaron Betsky: Why Dutch design is so good; Carlo Beenakker: Science en fiction van Star Trek; Jelle Reumer: O baby! Zin en lust van voortplanting. Het is voor het eerst dat wetenschappelijke colleges van bekende hoogleraren zullen plaatsvinden op A Campingflight to Lowlands Paradise.

PvdA-leider Wouter Bos is bevestigd als deelnemer aan het debat Coolpolitics. In eerdere edities op Lowlands gingen onder andere Femke Halsema (GroenLinks), Boris van der Ham (D66) en Jan Marijnissen (SP) in discussie met artiesten en festivalbezoekers over macht, idealen en hypocrisie onder leiding van wijlenTheo van Gogh. Dit jaar zullen cabaratier Jan Jaap van der Wal en 3FM-dj Sander Lantinga het gesprek leiden met als thema: Hoe Nederlands ben jij? Het publiek kan naast eerder genoemde Wouter Bos in discussie gaan met Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn en zangers/actrice Ellen ten Damme. De visuals zullen worden verzorgd door VJ/kunstenaar Onno Klein. Sinds de succesvolle eerste editie op A Campingflight to Lowlands Paradise 2003 is Coolpolitics elk jaar aanwezig geweest op Lowlands. De drukbezochte Lowlands-debatten tussen artiesten en politici, inspireerden Coolpolitics en MTV tot een samenwerkingsverband dat vorm heeft gekregen in een televisieprogramma dat sinds 14 juli te zien is op MTV.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2005, 19 20 21 augustus,

Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen

www.lowlands.nl

Het complete programma verschijnt 27 juli a.s. bij de Volkskrant

Ticketinformatie:
Prijzen E 115 ,- (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten) of combiticket E 133 ,- (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2005 met uitzondering van donderdag 18 augustus). Camper Camping-ticket: E 25 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max. 30 m2, max.lengte 6m, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt en tot zaterdag 6 augustus 2005. Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVVs en GWKs, 0900-300.1250 (E 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen.