Gemeente Wijk bij Duurstede


Duurzaam Veilig inrichten Noorderwaard Zuid

Vanaf vrijdag 19 augustus tot en met vrijdag 16 september 2005 ligt het voorlopig plan voor een Duurzaam Veilige inrichting van de wijk `Noorderwaard Zuid' ter inzage. Het plan is 4 weken lang in te zien in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Gedurende de ter inzagelegging kunt u uw inspraakreactie geven via een reactieformulier dat bij het conceptplan ligt.

Inloopavond

Tijdens de ter inzagelegging zal er ook een inloopavond worden georganiseerd. De datum van deze inloopavond zal in deze krant op de gemeentepagina bekend gemaakt worden. Naar verwachting zal deze avond begin september plaatsvinden. Tijdens deze avondkunt u binnenlopen en u laten informeren over het plan. Op verzoek worden de oplossingen nader toegelicht en u kunt uw inspraakreactie geven door het invullen van een reactieformulier. Alle insprekers krijgen na 16 september 2005 persoonlijk bericht of, en hoe, hun reactie wordt meegenomen.

Het plan (voorstel)

Wij geven u de belangrijkste maatregelen die in het plan zijn opgenomen.

Leefbaarheid


· Het gevoel van sociale veiligheid wordt verbeterd door het plaatselijk aanpassen van de openbare verlichting en/of het uitdunnen van beplanting of het vervangen van hoge beplanting door lage beplanting of gras.

Verkeer


· Instellen van een 30km-zone, gepaard gaande met fysieke maatregelen zoals `punaises'(zie foto), plateaus en drempels; uiteraard zo vriendelijk mogelijk voor hulpdiensten.


· Aanbrengen van poortconstructies bij elke ingang van de wijk.


· Instellen van een parkeerverbodzone, zodat alleen nog geparkeerd mag worden in de daarvoor aangegeven parkeervakken. Daar waar nodig en mogelijk komen extra parkeerplaatsen (conclusie na parkeeronderzoek). In totaal komen er 24 extra parkeerplaatsen in de wijk.


· Rabatstrook op de Prins Hendrikweg veranderen in een voetpad. Dit voor de veiligheid van voetgangers.


· Versmallen van het eerste deel van de Keizer (naast de grote speeltuin).


· Toegankelijkheid voor gehandicapten verbeteren door extra opritjes en herstraten.


· Bij onoverzichtelijke locaties wordt hoge beplanting vervangen door lage beplanting.Groen


· In de hele wijk wordt waar nodig groot onderhoud gepleegd en op diverse plaatsen worden groenvakken gereconstrueerd (aanbrengen van nieuwe beplanting, bodembedekkers etc). Een en ander wordt gecombineerd met het project "Omvormen groen".


· In totaal worden drie bomen vervangen (op de Nachtegaal).

Nauw overleg

Het plan Duurzaam Veilig inrichten Noorderwaard Zuid is gemaakt in nauw overleg met een werkgroep bestaande uit diverse bewoners uit de wijk (8 personen, verspreid over de wijk), politie, brandweer, 3VO, SIGW en ambtenaren van de gemeente Wijk bij Duurstede. Ook zijn alle resultaten van de huis-aan-huis enquête uit 2003 en de knelpunteninventarisatie-avond meegenomen. Wij hopen in het concept-plan zoveel mogelijk aan de wensen van alle belanghebbenden tegemoet te hebben gekomen.

Procedure van inspraak tot uitvoering

De periode van ter visie ligging is de laatste mogelijkheid om aan te geven wat u van de concept-plannen vindt. Na 16 september 2005 worden de opmerkingen waar nodig verwerkt in een definitief plan. Het college van burgemeester en wethouders neemt een besluit op dit plan en stuurt het vervolgens ter kennisneming naar de gemeenteraad. Als het plan definitief is vastgesteld door burgemeester en wethouders, dan kan worden gestart met de uitvoering. Afhankelijk van de beschikbare financiën wordt het project in één of twee fasen uitgevoerd.

Bezwaren

Binnen het kader van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan tegen de inrichtingsmaatregelen, zoals de aanleg van een drempel, geen bezwaar worden gemaakt. Wel kan bezwaar gemaakt worden tegen de te nemen besluiten voor de verkeersmaatregelen `instelling van een 30km-zone' en `instelling parkeerverbodzone'. Tegelijkertijd met dit plan worden de besluiten voor de verkeersmaatregelen gepubliceerd en start hiervoor de bezwarentermijn van zes weken.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Patrick van der Linden tel. 595 595 of per e-mail pvdlinden@wijkbijduurstede.nl of met Martin van der Heijden, tel. 595 595.