Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU-studenten game-opleiding DVTG met FLOCK op Lowlands

Datum 16/8/2005 - Afzender HKU Theater - Contact-email nynke.ringia@theater.hku.nl

HKU op Lowlands
Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) werken mee aan Lowlands 2005, van 19 t/m 21 augustus in Biddinghuizen. Ze doen dit met Flock, een game gemaakt door studenten van de voltijds HBO game-opleiding Design for Virtual Theatre and Games (DVTG) van de Faculteit Theater.

Flock (http://dvtg.hku.nl/flock/) is een beweeggame voor vijf deelnemers en een begeleider. Bij dit spel staan vijf spelers op ronde bewegende platformen voor een grote projectie. Door met hun gewicht de platformen te bewegen sturen de deelnemers een zwerm lichtjes aan door drie levels van de game. Om goed te spelen is een fysieke samenwerking nodig. Als er goed gespeeld wordt ontstaat er een choreografie met goed opgebouwde muziek. Slecht spel wordt onmiddellijk afgestraft in de beelden. Het publiek volgt het spel via de beelden op de projectie en de bewegingen van de spelers.

Speeldata
Locatie: Lowlands, Biddinghuizen.
vrijdag 19 augustus: 13.30 tot 17.30 uur
zaterdag 20 augustus: 11.00 tot 17.00 uur
zondag 21 augustus: 11.00 tot 17.00 uur

HKU
De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is een van de weinige aanbieders van game-opleidingen op HBO-niveau. De BAT Design for Virtual Theatre (DVTG) is daar één van. In deze afstudeerrichting wordt de verhalende kant van een game benadrukt. Op www.hku.nl/games staat een volledig overzicht.

Makers Flock
Diederik Groesbeek (programming, gameplay) Lara de Kok (design, modelling) Jono Lentz (design, modelling) Marijn Karsten (design, modelling) Rohan van den Braak (music, game-interface, gameplay) Jensen Dehaes (game-interface, gameplay, art directing) Rens van de Bergh (programming, music, gameplay) Danslab, Carolien Hermans & Benjamin Scheers (concept)