Gemeente Westerveld

19-8-2005
Hulp nodig van onafhankelijk ouderenadviseur?

De overheid gaat er vanuit dat we langer en zelfstandig kunnen blijven wonen en voor ons zelf kunnen zorgen. Ouderen kunnen echter in een situatie terecht komen dat hulp gewenst is. Bijvoorbeeld omdat zij alleen komen te staan of dat een van beide partners hulpbehoevend is geworden. Ouderen vanaf 75 jaar kunnen de hulp inroepen van de heer Gerard van der Heide, ouderen adviseur van de Stichting Ouderen Westerveld. Hij kan als vraagbaak fungeren en u de juiste weg wijzen.

Kan het u allemaal wat gemakkelijker gemaakt worden? Komt u niet uit de wirwar van regels in de steeds veranderende wetgeving, hij kan u op weg helpen. Op het gebied van de Wet Voorzieningen gehandicapten bijvoorbeeld. Heeft u hulpmiddelen of een voorziening nodig? Hoe en waar kunt u die aanvragen? Hoe gaat het nu met de nieuwe zorgverzekering of huursubsidie? Hoe kunt u een aanvulling of subsidie aanvragen en bij wie? Hoe is uw tijdsbesteding, bent u eenzaam en mist u contacten met anderen? Voelt u zich prettig en veilig in uw woonsituatie of kunt zelf niet meer koken? Is hulp aan huis iets voor u? bent u nog mobiel of kan er iets geregeld worden betreffende vervoer? Kunt u zelf nog boodschapen doen? Zo zijn er nog tal van zaken op te noemen waar u als oudere mee te maken krijgt.

Maar u ziet, u kunt ook als het gaat om de alledaagse dingen een beroep doen op de ouderenadviseur. Hij komt, als u dat wenst, graag bij u aan huis. Het is kosteloos en geheel vrijblijvend en...onafhankelijk. Ook is het mogelijk dat kinderen, buren of familieleden een beroep doen op de ouderen adviseur. De betrokken oudere moet hier wel toestemming voor geven.

Misschien is het ook goed dat we onze ouderen in de goede zin van het woord wat meer in de gaten gaan houden. Kunnen we een handje helpen of eens een praatje maken. Hoe gaat het met ze, kunnen ze zich redden?

Wilt u contact opnemen met de ouderen adviseur? De heer Van der Heide is telefonisch te bereiken onder nummer: (0521)343 700. Het bezoekadres is, alleen op afspraak, Ontmoetingscentrum De Veldkei, veldkamp 77, 7971 BX, Havelte.