Gemeente Doesburg


week 33-2005

Rubriek Nieuws uit het stadhuis, plaatsing d.d. 17 augustus 2005, week 33.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 2-8-2005 Juliana van Stolberglaan 10 plaatsen van een dakkapel
* 9-8-2005 Koepoortstraat 50 plaatsen van een hemelwaterafvoer aan een rijksmonument

* 9-8-2005 Loddero 10 vergroten en veranderen van een woning
* 9-8-2005 Magnolialaan 21 plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

* 9-8-2005 F D Rooseveltsingel 10 plaatsen en vergroten van 12 dakramen

* 9-8-2005 Koepoortwal 17 geheel vernieuwen van een erker

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op dinsdag 23 augustus 2005 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl

Vrijstellingsprocedure Prins Hendrikstraat 70
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te hebben verleend voor de duur van maximaal 5 jaar ten behoeve van het in gebruik nemen van de woning aan de Prins Hendrikstraat 70 in Doesburg voor kantoordoeleinden. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan Uitbreidingsplan Doesburg 1955 ten aanzien van het gebruik. Het perceel heeft de bestemming Half gesloten bebouwing A. Binnen deze bestemming is geen aan huis gebonden beroep of bedrijf toegestaan.

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Dit bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Tegelijkertijd kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, dat vereist.

Vrijstelling en bouwvergunning kantoor Stichting WIND en Stichting Thuiszorg Midden Gelderland op De Linie 4
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend op 9 augustus 2005, met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te hebben verleend van het globale bestemmingsplan IJsselkade en tevens bouwvergunning te hebben verleend voor het oprichten van een kantoor voor Stichting WIND en Stichting Thuiszorg Midden Gelderland op De Linie 4.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken na bekendmaking, een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:
a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.
Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Tegelijkertijd kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, dat vereist.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (0313-481324).

EVENEMENTEN
De Burgemeester van Doesburg heeft vergunning verleend voor de volgende twee evenementen:

* het 10e Nederlandse Openlucht Fotograficamarkt op zondag 21 augustus 2005 in de binnenstad van Doesburg.
* Het Buitenbeeld Filmfestival op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2005 aan de IJsselkade te Doesburg.

VERKEER
Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met het Buitenbeeld Filmfestival 2005 op 26 en 27 augustus 2005 aan de IJsselkade te Doesburg.

Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend, dat zij in verband met het bovenbedoelde evenement hebben besloten op 26 en 27 augustus 2005 van 19.30 uur tot uiterlijk 01.00 uur de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen:

Door plaatsing van de borden C1 van Bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 de volgende straat gesloten te verklaren voor alle bestuurders, in beide richtingen:
* de Blekerskade ter hoogte van de voetgangersbrug.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van bekendmaking van deze kennisgeving tegen deze tijdelijke verkeersmaatregelen bij het college een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.

De burgemeester heeft op grond van artikel 2.2.2 van de Algemene plaatselijke verordening Doesburg u vergunning verleend voor het houden van het bovengenoemde evenement. Tevens verleent de burgemeester u ontheffing van het bepaalde in artikel 3 van de Zondagswet voor het maken van gerucht en geluid tussen 13.00 uur en 18.00 uur op zondag 21 augustus 2005. Deze vergunning en ontheffing gelden onder een aantal voorwaarden.

De volgende straten dienen voor alle bestuurders te worden afgesloten op zondag 21 augustus 2005 vanaf
08.00 tot uiterlijk 18.00 uur. De markt wordt gehouden van 10.00 - 17.00 uur.

* Kerkstraat;

* Meipoortstraat voor wat betreft het gedeelte tussen de Bergstraat en Kerkstraat;

* Ooipoortstraat voor wat betreft het gedeelte tussen de Helmigstraat en de Meipoortstraat;

* Zandbergstraat voor wat betreft het gedeelte tussen de Helmigstraat en de Meipoortstraat. De doorgang naar het parkeerterrein aan de Zandbergstraat dient daarbij gewaarborgd te blijven.

* Vervolgens worden de volgende straten aangewezen als doodlopend:
* De Markt, vanaf de Kosterstraat tot aan het van het verhoogde gedeelte van de Markt, grenzend aan de Kerkstraat;
* De Boekholtstraat, vanaf de Heerenstraat tot aan de Kerkstraat. Dit betekent dat er dus ook geen doorgang
Kloosterstraat/Boekholtstraat mogelijk is.

OVERIGE MEDEDELINGEN
Het College van B&W heeft d.d. 5-8-2005 ingestemd met de melding van UPC-Nederland om graafwerkzaamheden te verrichten aan de Barend Ubbinkweg en de Ooipoort. Het betreft een uitbreiding van het bestaande kabelnet.

De telefoongids
Het gemeentebestuur van Doesburg staat om nog onbekende reden niet vermeld in de telefoongids, editie 2005 2006. Wij hebben daarom De Telefoongids B.V. om opheldering gevraagd. Overigens staan wij wel vermeld op de internetversie van De Telefoongids B.V. Wij vinden dit uiteraard vervelend, omdat een goed contact met burgers en bedrijfsleven begint bij een goede bereikbaarheid. Daarom vinden wij het noodzakelijk u hierop te wijzen en u te berichten, dat u op dit punt drie andere mogelijkheden ten dienste staan, te weten: het colofon hiernaast in deze rubriek
de gemeentegids
onze website www.doesburg.nl
Vanzelfsprekend zijn onze telefonistes/receptionistes graag bereid u door onze organisatie te loodsen. U kunt hen bereiken op ons algemeen telefoonnummer (0313)481313.