Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 augustus 2005

Automobilist ramt meerdere auto's

Verdachte aangehouden nadat hij een spoor van vernieling achter liet

Enschede

Op donderdag 18 augustus werd omstreeks 21.45 uur een aanrijding van auto tegen een lantaarnpaal gemeld aan de Wethouder Elhorststraat in Enschede, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Bij het aanrijden over de Helenastraat zag de politie een groep mensen op straat staan. Daar bleek dat dezelfde automobilist meerdere auto's had geramd en vervolgens was weggereden in de richting van de Londenstraat. Drie geparkeerde auto's waren daarbij beschadigd, waarvan een zodanig dat deze moest worden afgesleept. Bij de aangereden auto's trof de politie een deel van een bumper met daaraan een kentekenplaat. Daardoor kon de identiteit van de eigenaar achterhaald worden. Aan de Wethouder Elhorststraat was de automobilist tegen een lantaarnpaal, een boom en enkele paaltjes gereden. Ook daar was een deel van de bumper achter gebleven. De eigenaar, een 21-jarige Enschedeër werd in zijn woning bezocht en aangehouden. Dit ging met veel verzet gepaard, maar de verdachte werd uiteindelijk aan het bureau opgesloten. Tijdens de rit bedreigde de verdachte de agenten herhaaldelijk met de dood. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (05-105059)

Mishandelingen

Aangehouden verdachten slaat zonder aanleiding een passant

Enschede

Op vrijdag 19 augustus hield de politie rond sluitingstijd toezicht op het uitgaanspubliek nabij de onderdoorgang van de Stadsgravenstraat naar de Oude Markt. Zij zagen op een bepaald moment, rond 04.00 uur, hoe een man de Stadsgravenstraat in rent en een tegemoetkomende 19-jarige Enschedeër vol in zijn gezicht slaat. De politie hield de man, een 37-jarige Enschedeër aan. De verdachte werd gefouilleerd en begon zich tegen de aanhouding te verzetten. Daarbij sloeg hij met zijn hoofd meerdere keren tegen de politiewagen waardoor schade ontstond.Ook schold de 21-jarige verdachte de agenten uit. De verdachte is opgesloten voor nader verhoor. (05-105139)

Een uur later, rond 05.00 uur, werd een ruzie gemeld op de Oude Markt. Als de politie gaat kijken is het groepje net de Knibbelbrugsteeg in gerend. Daar trof de politie een aantal personen aan, waaronder een 20-jarige Enschedeër, die verklaarde zojuist door een verderop staande man zonder reden geslagen te zijn in zijn gezicht. Daarop hield de politie de verdachte, een 21-jarige Enschedeër aan. Een van de agenten werd op weg naar de verdachte daarbij vastgepakt door een 23-jarige Enschedese, kennelijk met de bedoeling de aanhouding te verhinderen. Deze 23-jarige werd daarop eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn opgesloten voor nader verhoor. (05-105141)

Merknaam vervalsing

Politie houdt drie verdachten aan

Enschede

Op dinsdag 16 augustus werd door een 29-jarige Enschedeër namens FC Twente aangifte gedaan van vervalsing van de merknaam en logo van FC Twente. Een vrijwilliger van de voetbalclub had op zondag 14 augustus een jubileumshirt van de voetbalclub gekocht bij een markt in Buurse voor de prijs ver onder de 50 tot 60 euro die de fanshop van FC Twente hiervoor rekent. De verkoop ligt uitsluitend bij de club en het logo en de clubnaam zijn wettig gedeponeerd. Namaak is strafbaar.

Tijdens de Boeskool in Oldenzaal werden soortgelijke shirts te koop aangeboden bij twee kramen. Ook shirts van het Nederlands elftal met de namen erop en shirts van andere clubs in Nederland en buitenland. De politie hield daarop bij de twee kramen in totaal drie personen aan, twee mannen uit Borculo resp. 57- en 24 jaar oud en een 19-jarige man uit Sittard. In totaal werden tussen de 600 en 700 shirts in beslag genomen. De shirts werden aangeboden tussen de 12.50 en 15.00 euro. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de shirts. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. (05-103992)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --