Gemeente Binnenmaas

Brandweer dringend op zoek naar vrijwilligers!

Kom in actie als brandweervrijwilliger in je eigen omgeving.

Wat betekent het brandweerwerk
Brandweerwerk is uitdagend en afwisselend. Het blussen van branden is een belangrijke taak, maar de brandweer biedt ook hulp bij bijvoorbeeld wateroverlast, stormschade, verkeersongevallen en milieucalamiteiten. Brandweerwerk is teamwerk en werken voor de lokale samenleving. In de brandweerkorpsen wordt veel aandacht besteed aan professionalisering, preventie en hulpverlening; allemaal taken waaraan zowel mannen als vrouwen een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

Kennismaking met de brandweer.
Vaste onderdelen van het brandweerwerk zijn het volgen van opleidingen, oefenen en natuurlijk uitrukken bij een alarmering. Brandweermensen ontvangen een vaste jaarvergoeding. Daarnaast zijn er aparte vergoedingen voor oefenuren, opleidingsuren en voor de uren waarin wordt uitgerukt. Door de vergoedingen is het werk bij de vrijwillige brandweer op te vatten als een kleine deeltijdbaan.

De brandweer Binnenmaas.
De brandweer Binnenmaas bestaat op dit moment uit 3 beroepskrachten, een administratieve kracht en ongeveer 65 vrijwilligers, zowel vrouwen als mannen.
Het korps bestaat uit 3 bluseenheden, en wel in Heinenoord; Maasdam/Puttershoek; en Mijnsheerenland/ Westmaas.

Komt u om een indruk te krijgen van de werkzaamheden eens een kijkje nemen op één van de oefenavonden van één van de bluseenheden. Dat is:
-op vrijdagavond voor de bluseenheid Heinenoord aan de Julianastraat
1a;

-op dinsdagavond voor de bluseenheid Maasdam/Puttershoek in het brandweergebouw aan de Sportlaan achter het gemeentehuis, en:
-op woensdagavond voor de bluseenheid Mijnsheerenland/Westmaas aan de Laan van Westmolen 92 in Mijnsheerenland.
De oefeningen beginnen om 19.30 uur.

De eisen.
Om als vrijwillig brandweervrouw-/man aan de slag te kunnen moet wel aan enkele eisen worden voldaan. Zo is de leeftijdseis die wordt gesteld tussen de 18 en 42 jaar; dient u te beschikken over een goede lichamelijke gezondheid en bereid te zijn de opleiding tot minimaal brandwacht 1e klas te volgen.
Tot slot, en dat is ook zeker belangrijk, dient u in Binnenmaas te wonen en te werken. Dat is met name ook gedaan om er in voorkomende gevallen verzekerd van te zijn dat er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn binnen de tijd die daar voor staat.

Informatie
Geïnteresseerden, zowel vrouwen als mannen dus, die meer willen weten over het brandweerwerk kunnen terecht bij Hans de Ruiter, commandant van de brandweer Binnenmaas, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6334557, via e-mail: hans.de.ruiter@binnenmaas.nl of via www.binnenmaas.nl

OOK EEN JEUGDBRANDWEER IN BINNENMAAS, maar hoe kom je er bij? In Binnenmaas bestaat ook een jeugdbrandweer waar je lid van kunt worden als je een meisje of jongen bent tussen de 12 jaar en 17 jaar oud. Als je het leuk vindt om spannende dingen te doen is dit misschien wel wat voor jou.
De jeugdbrandweer houdt zich voornamelijk bezig met het oefenen voor en deelnemen aan wedstrijden. Ook geven ze demonstraties en helpen de vrijwillige brandweerkorpsen als die bijvoorbeeld bij evenementen ingezet worden. Maar daarnaast is er ook plaats voor uitstapjes en ontspanning.
Als je geïnteresseerd bent, neem dan even contact op via een van de begeleiders van de brandweer, Peter Kok, via tel. nummer 078 676 2481 of 06 2707 2341.