1e persbericht van vrijdag 19 augustus 2005

Eindhoven 19-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed

Op de Kaartmakersring is vrijdag om 3.35 uur een 56-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. Hij werd dronken achter het stuur van zijn auto aangetroffen. De man blies een promillage van ruim 2 promille. Zijn rijbewijs was al in april ingenomen toen hij een promillage van 2,8 blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist grossiert in overtredingen

Op de Pauwlaan is donderdag om 19.50 uur een 19-jarige man uit Valkenwaard aangehouden. De man reed in een auto met piepende banden en hoge snelheid over de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Bij de John F. Kennedylaan stopte hij voor groen licht. De politiemensen stopten naast hem en zagen dat hij niet handsfree zaten te bellen. Toen de politiemensen uitstapten om hem aan te spreken, reed de man door rood en onttrok zich aan de controle. Na een achtervolging, waarbij de verdachte met snelheden van rond de 100 km/u. reed, werd de man op de Pauwlaan aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en hij had gedronken. Zijn promillage was 0,55. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor de gepleegde overtredingen.

Eindhoven: Man aangehouden na aanranding

In zwembad de Tongelreep aan de Antoon Coolenlaan is donderdag om 20.40 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had in het zwembad een 21-jarige vrouw uit Etten-Leur aangerand. Hij had haar op verschillende plaatsen op het lichaam betast. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Op de Van Thienenlaan is donderdag rond 22.10 uur een man van 37 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 32-jarige Eindhovenaar kort voor zijn aanhouding op de Van Thienenlaan. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn mond op. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Helmond: Verdachte overval aangehouden

De politie heeft vrijdagmorgen om 8.50 uur een 39-jarige man uit Boekel in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij afgelopen zaterdag om 13.15 uur een overval gepleegd heeft op een winkel aan het Nieuwveld. De man bedreigde het personeel met een mes. Hij eiste geld. De man verdween met enkele honderden euros. Naar aanleiding van een krantenbericht kreeg de politie een tip. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man loopt brandwonden op bij schuurbrand

Bij een brand in zijn schuur achter de woning aan de Nachtegaallaan is vrijdag rond 3.00 uur een 36-jarige man uit Helmond gewond geraakt. De man bemerkte dat zijn schuur in brand stond. De schuurdeur stond open en hij wilde die sluiten om geen zuurstof in de schuur te laten. Op dat moment was in de schuur een kleine explosie. Hierbij liep de man 2e en 3e graads brandwonden aan de buik, armen, handen en gezicht op. Hij is in het ziekenhuis opgenomen. Een buurman die te hulp kwam had ademhalingsproblemen. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De schuur is helemaal uitgebrand. De mogelijke oorzaak van de brand is een vergeten frituurpan.

Best: Man beroofd van portemonnee

Vrijdag tussen 2.00 en 3.00 uur is op de Prinses Irenelaan een 21-jarige man uit Best van zijn portemonnee beroofd. De man fietste over die straat toen hij door iemand van de fiets werd getrapt. Hij werd, terwijl hij op de grond lag, enkele malen tegen het hoofd geschopt. Het slachtoffer verloor even het bewustzijn en toen hij weer bij zijn positieven kwam merkte hij dat zijn portemonnee weg was. De dader was ook weg. Het slachtoffer dacht dat de dader niet alleen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en wat kleingeld. Het slachtoffer was gewond aan het hoofd en de knie.

Best: Inbraak in woning

In een woning aan de Wikke is tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 19.30 uur ingebroken. De achterdeur werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een laptop, een flatscreen, een digitaal fototoestel en geld.

Nuenen: Geld en sigaretten weg bij inbraak

Vrijdag rond 3.30 uur is ingebroken in een horecazaak aan Het Steenen Huys. Een ruit is vernield. Uit de zaak verdwenen enkele sloffen sigaretten en ongeveer 400 euro.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Op de Eerselsedijk is donderdag tussen 18.30 en 22.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 809 passanten reden er 86 te hard. De snelste reed 92 km/u. 60 mag.

Valkenswaard: Aangehouden voor naakt op straat lopen

Op de Nieuwe Waalreseweg is vrijdag rond 2.50 uur een 27-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij zou naakt over de eerdergenoemde straat hebben gelopen. Inzittenden van een passerende auto hebben de man een deken gegeven. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.