GOVCERT.NL


Bezoekadres:
Nieuwe Duinweg 24-26
2587 AD Den Haag
Routebeschrijving

Postadres:
Postbus 84011
2508 AD Den Haag

Telefoon: (070) 888 78 51
Fax: (070) 888 78 15
E-mail: info@govcert.nl
deelnemer aan:

Jaarlijkse FIRST-conferentie belangrijk voor internationale contacten 19 augustus 2005
De jaarlijkse FIRST-conferentie heeft dit jaar in juni plaatsgevonden te Singapore. Tijdens dit congres verzamelen zich specialisten op het gebied van ICT-veiligheid, en met name Incident Response Teams van over de hele wereld. De presentaties die worden gegeven zijn internationaal van opzet en bevatten de meest recente ontwikkelingen op het gebied van computerveiligheid en de te nemen maatregelen. GOVCERT.NL is deelnemer aan FIRST en stuurt elk jaar een afgevaardigde.

Dit jaar vond de conferentie voor de eerste maal plaats in Azië. Er waren dan ook veel afgevaardigden uit de zogenoemde Asian-Pacific regio aanwezig en goed vertegenwoordigd in het inhoudelijke programma. Dit betekende een unieke kans voor GOVCERT.NL om de contacten in deze regio te versterken.

Belang van internationale contacten
Het programma van de FIRST-conferentie was dit jaar naast technische streams versterkt met een business stream. Ook namen er dit jaar weer nieuwe teams deel aan de het congres. GOVCERT.NL heeft dit jaar twee van deze nieuwe teams gesponsord voor lidmaatschap aan FIRST, te weten CERT-FI en NorCERT.

Het doel om de banden met de diverse regios meer te versterken en kennis uit te wisselen met andere Emergency Response Teams is behaald. Een groot netwerk van andere teams die paraat staan in geval van een ICT-veiligheidsincident bij onze deelnemers is namelijk essentieel. Voor meer informatie over FIRST, zie www.first.org.