Ingezonden persbericht


Robert Doornbos opent sterk in Turkije!


1a8d071.jpg
**VOOR DIRECTE VERSPREIDING**

ISTANBOEL, 19 AUGUSTUS 2005 - Minardi coureur Robert Doornbos heeft vandaag de eerste twee vrije trainingen voorafgaand aan de inaugurele Grand Prix van Turkije sterk afgesloten. Op het nieuwe 5.340 kilometer lange Istanbul Park circuit overkwam de 23-jarige Rotterdammer een mechanisch probleem in de ochtendsessie om in het laatste half uur van de tweede training verpletterend terug te slaan met een snelste tijd van 1:30.628. Met deze tijd was Doornbos sneller als zijn beide teamgenoten en Jordan coureurs Karthikeyan en Kiesa.

Omdat het kersverse Istanbul Park circuit voor alle rijders nieuw was, kozen alle 25 coureurs al snel na aanvang van de eerste training het bloedhete asfalt. Net als zijn collega's gebruikte ook Doornbos deze eerste sessie om met name baankennis op te doen en om te werken aan een goede basis-afstelling. Halverwege de één uur durende training op het circuit aan de Bosporus doken echter versnellingsbakproblemen de kop op, waardoor Doornbos zich genoodzaakt zag zijn sessie voortijdig te beëindigen.

Nadat het team hard had doorgewerkt tijdens de lunch, kon Doornbos toch nog in actie komen in het laatste half uur van de afsluitende vrije trainingssessie. Met een aangepast programma reed Doornbos in 16 ronden een snelste tijd van 1:30.628, die hem aan het einde van de dag een verdienstelijke 21e positie opleverde. Had Doornbos 0.002 seconde sneller gereden had hij alle Minardi en Jordan coureurs voor kunnen blijven, nu moest hij alleen nog Tiago Monteiro voor hem dulden met deze nipte marge.

ROBERT DOORNBOS: "Het voelt top om na drie weken weer tijdens een GP in actie te komen. Ik heb de afgelopen weken dit circuit veel getest op de Playstation, maar in het echt is deze baan nóg indrukwekkender! Vooral de eerste bochtencombinatie die erg lijkt op die van Brazilië en Turn 8, vier snelle linkerdoordraaiers, leef je iedere ronde weer naar toe. Complimenten voor het team die een fantastische job hebben gedaan om me weer de baan op te krijgen na een olielekkage in de versnellingsbak vanmorgen. Ik hoop nu mijn portie pech gehad te hebben voor dit weekend en morgen en zondag verder te bouwen op de resultaten van vandaag!"

NIEUWS en FOTO worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT in samenwerking met SUTTON MOTORSPORT IMAGES. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar Robert Doornbos' officiële website www.robertdoornbos.com of kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 / jeroen@insightf1.com).

© 2005 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com