Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 19 augustus 2005

Provincie Groningen 19-08-2005 -

Groningen:politie waarschuwt voor inbraken in schuurtjes in Selwerd De politie heeft in de maand augustus zon achttien aangiften gehad van inbraken in schuurtjes en kelderboxen in de wijk Selwerd in Groningen. Bij deze inbraken zijn ook diverse goederen gestolen. De politie vraagt bewoners extra alert te zijn. Zij onderzoekt deze inbraken en doet een beroep op eventuele getuigen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau aan de Diamantlaan in Groningen, telefonisch te bereiken op 0900-8844 (lokaal tarief). Eventueel kunnen getuigen anoniem een melding doen in het kader van Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Winschoten: inbraak in winkel
Woensdagnacht is in een winkel aan de Venne in Winschoten ingebroken. De daders vernielden de achterdeur van de zaak om binnen te komen. Zij hebben tientallen tv-toestelen, DVD-systemen en telefoons weggenomen. Ook wordt een som geld gemist. Totaal gaat het om een schadebedrag van circa 50.000. De politie onderzoekt de inbraak.

Veendam: man aangehouden voor schennis
De politie heeft vrijdagmorgen om half acht een 19-jarige man aangehouden die op de Promenade in Veendam op straat zichzelf lag te bevredigen. Toen de politie na een melding ter plaatse kwam was hij nog doende, maar even later sprong hij op en trok zijn broek weer omhoog. Hij is voor onderzoek meegegaan naar het politiebureau waar hij een verklaring aflegde. Hij weet het feit aan overmatig alcoholgebruik waardoor hij niet precies meer wist wat hij deed. De man, die zonder vaste woon of verblijfplaats is, is in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Radarsnelheidscontroles
De politie heeft op diverse plaatsen een radarsnelheidscontrole gehouden.
Scharmer, A7: , aantal geregistreerde voertuigen: 6015 , aantal overtredingen: 845, maximum toegestane snelheid: 120 km/uur. Zuidhorn, Hoendiep WZ : , aantal geregistreerde voertuigen: 82, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Holwierde , N33 : , aantal geregistreerde voertuigen: 664, aantal overtredingen: 32 , hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.