Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 19 augustus

BERGEN OP ZOOM, 19 augustus 2005

Politie neemt aangifte op van zakkenrollerij
BERGEN OP ZOOM: Op donderdagmiddag 18 augustus omstreeks 17.45 uur is in een winkel in de Glacisstraat een 60-jarige vrouw bestolen. De vrouw stond in de winkel toen er een man tegen haar aan botste. Toen ze even later in haar tas keek, bleek haar portemonnee te zijn ontvreemd. De vrouw heeft met een beveiligingsbeambte gekeken of ze de man nog ergens kon vinden, maar hij was verdwenen. De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen.

Vrouw raakt gewond bij eenzijdig ongeval
ROOSENDAAL: Op donderdagavond 18 augustus gebeurde er een eenzijdig ongeval op de A17. Een 51-jarige automobiliste uit Roosendaal reed vanaf de A58 de oprit van de A17 op. Ze kreeg een klapband en verloor de controle over haar voertuig. De auto begon te tollen en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis in Roosendaal vervoerd. De auto is total loss en is weggetakeld.

Vrouw wordt slachtoffer van de babbeltruc
ROOSENDAAL: Op woensdag 17 augustus omstreeks 11.00 uur is een 71-jarige bewoonster van de Gerard Doustraat slachtoffer geworden van een babbeltruc. Drie vrouwen belden bij haar aan met de mededeling dat ze in het naastgelegen huis gingen wonen en zich even kwamen voorstellen. Terwijl twee van de vrouwen met de bewoonster kletsten, is de derde naar boven gegaan en heeft een geldkistje met inhoud meegenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie neemt aangifte op van inbraak in school
ROOSENDAAL: Tussen maandag 1 augustus en donderdag 18 augustus is ingebroken in een schoolgebouw aan de Laan van België. Onbekenden gooiden een ruit in aan de zijkant van het schoolgebouw. De daders doorzochten het gebouw. Voor zover bekend is er niets ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie neemt aangifte op van bedrijfsinbraak
ROOSENDAAL: Op donderdagavond 18 augustus is er ingebroken in een pand aan de Vlierwerf. De daders maakten een gat in een roldeur en forceerden door dit gat het slot van een schuif. De inbrekers namen een onbekend geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie houdt man aan wegens weigering blaastest
DINTELOORD: De politie zag donderdagavond 18 augustus een automobilist slingerend over de Steenbergseweg rijden. De politie gaf de man een stopteken en nam hem een blaastest af. De 40-jarige man uit Oudemolen weigerde mee te werken aan de blaastest en is aangehouden. Op het politiebureau weigerde de bestuurder mee te werken aan een bloedproef. Ook wilde hij geen verklaring afleggen. Bij navraag bleek de man meerdere keren te zijn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zijn voertuig is in beslag genomen. De verdachte kreeg een rijverbod van 24 uur en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie houdt man aan op verdenking van rijden onder invloed BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdag 19 augustus omstreeks
01.45 uur een 46-jarige man uit Bergen op Zoom aan op verdenking van rijden onder invloed. De politie hield de man staande en nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De bestuurder weigerde mee te gaan naar het politiebureau voor een ademanalyse, waarna de politiemensen hem onder dwang meenamen. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 625 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De man moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.

Politie neemt aangifte op van pogingen tot autodiefstal BERGEN OP ZOOM: Op 19 augustus 01.30 uur parkeerde een auto-eigenaar zijn voertuig op de Herenweg. s Ochtends omstreeks 09.00 uur kwam hij erachter dat zijn auto 30 meter verderop in de straat stond. Het slot van het portier was verwijderd en het stuur was geforceerd. De autoradio was uit de auto ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot autodiefstal.

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van woensdag 17 augustus op donderdag 18 augustus hebben onbekenden geprobeerd een auto te ontvreemden in de Jan van Bijnenstraat. Het portier van de auto is omgebogen en de bedrading van de auto is losgetrokken. Uit de auto is niets ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van het voertuig.

Politie deelt bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag 18 augustus een verkeerscontrole op de Antwerpsestraatweg. De politie schreef vijf bekeuringen uit wegens het niet dragen van de autogordel; verder zijn vier bestuurders bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en zijn drie bromfietsers bekeurd voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Ook nam de politie een bromfiets in beslag, omdat deze gestolen bleek te zijn.

Auteur: Inge Rijgersberg