Dienstenbond CNV

Officieel onderzoek naar leeftijdsdiscriminatie bij Supermarkten 19-08-2005

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) gaat een officieel onderzoek doen naar leeftijdsdiscriminatie binnen de supermarktbranche. CNV Dienstenbond geeft al tijden aan, mede op aangeven van heel veel leden, dat leeftijdsdiscriminatie absoluut plaatsvindt. Immers, een 19 jarige is al te oud en wordt structureel vervangen door een 16 jarige. Op 23 jaar ben je binnen de supermarkten al helemaal te oud. Het bedrijf Schuitema, de motor achter C1000 heeft dat in 2004 tot beleid verheven en verzocht iedereen boven 23 te vertrekken.

CNV Jongeren heeft de afgelopen maanden vanuit haar verantwoordelijkheid onder haar leden dit onderwerp onderzocht. De conclusies waren verbijsterend. Inmiddels heeft er ook een zaak gediend bij het CGB, waarbij de betrokken werkneemster in het gelijk is gesteld. De vele klachten die door CNV Jongeren gebundeld zijn aangeleverd bij het CGB, hebben nu geleid tot het besluit dat de supermarktbranche onderwerp zal worden van een groot onderzoek.

De werkgeversorganisatie is gevraagd naar haar mening over het bestaan van leeftijdsdiscriminatie. De reactie was voorspelbaar en triest tegelijk. Volgens de werkgevers gaat het om incidenten. Wij weten en u als werknemer in de branche weet dat ook, het zijn geen incidenten. Waarom werken er maar zo weinig ouderen in de branche, waarom worden tijdelijke contracten van jongeren zelden meer omgezet in vaste dienstverbanden? De prijzenoorlog wordt door het personeel betaald. Dat heeft CNV Dienstenbond vanaf het begin van de prijzenoorlog al geroepen. De krantenkoppen spraken boekdelen. Inmiddels blijkt dat ook zo te zijn.

Door de prijzenoorlog is al heel veel werkgelegenheid vervallen. De druk op een ieder die nu in de supermarkt werkt wordt steeds groter. Roosters worden vaak niet gerespecteerd. Werknemers moeten maximaal flexibel zijn. Kortom, het plezier in het werken staat ernstig ter discussie. Dat moet gaan veranderen.

Ons verzoek aan u: kent u voorbeelden van leeftijdsdiscriminatie?? Geeft u deze door aan ons. Dat kan per e-mail aan c.meere@cnvdibo.nl of per post. Al uw signalen bevestigen dat er geen sprake is van incidenten maar van structureel beleid.

Heeft u nog vragen over deze nieuwsflits, neem dan gerust contact met uw districtskantoor.