Dienstenbond CNV

Leden akkoord met nieuwe Sociaal Beleidskader Wolters Kluwer 19-08-2005

De leden van de CNV Dienstenbond hebben zich akkoord verklaard met het nieuwe Sociaal Beleidskader (SBK) 2005/2006 dat van toepassing is op alle onderdelen van Wolters Kluwer Nederland. Daarmee is het Sociaal Beleidskader formeel tot stand gekomen.

Gedurende dit voorjaar heeft de CNV Dienstenbond met Wolters Kluwer Nederland onderhandeld over een nieuw Sociaal Beleidskader, aangezien het oude per 31 december 2004 was verlopen. Middels een info van 22 juni jongstleden hebben wij u gemeld dat wij overeenstemming hadden bereikt over een nieuw Sociaal Beleidskader en hebben we dit met een positief advies ter stemming aan u voorgelegd. U heeft tot 9 juli jongstleden de gelegenheid gekregen om uw stem aan ons kenbaar te maken. Uit de ledenraadpleging is ons gebleken dat bijna 90% van de uitgebrachte stemmen voor aanvaarding van het nieuwe Sociaal Beleidskader was. De andere ruime 10% heeft zich onthouden van stemming. Daarmee is het nieuwe Sociaal Beleidskader formeel tot stand gekomen. Hierover zult u ook door uw werkgever worden geïnformeerd. Het nieuwe Sociaal Beleidskader loopt tot 31 december 2006.

Om misverstanden te voorkomen
De reeds lopende reorganisaties vinden plaats onder het oude SBK of onder SBK STERK. Voor Nassau is destijds door de Ondernemingsraad van Ten Hagen Stam de afspraak gemaakt dat het oude SBK van toepassing zou zijn. In aanvulling daarop hebben wij met WKNL afgesproken dat voor zover er verschillen zijn tussen het oude en het nieuwe SBK de voor de medewerker beste regeling wordt toegepast (best of both worlds). Dit nieuwe SBK is dus van toepassing op nieuwe reorganisaties die binnen WKNL kunnen gaan plaatsvinden. Op dit moment zijn ons overigens geen nieuwe reorganisatie bekend.

Mocht u de komende periode met reorganisatie geconfronteerd worden en door ons wilt worden bijgestaan dan kunt u contact opnemen met een van onze kantoren:

* Kantoor Drachten (0512-583440): Groningen, Friesland, Drenthe;
* Kantoor Apeldoorn (055-5772640): Overijssel, Gelderland;
* Kantoor Hilversum (035-6460580): Noord-Holland, Utrecht, Flevoland;

* Kantoor Rotterdam (010-2651111): Zuid-Holland;
* Kantoor Eindhoven (040-2116674): Zeeland, Noord-Brabant, Limburg.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 055-5772640 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl ).