Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 19-08-2005 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen in een flatwoning aan de Melissekade een complete hennepkwekerij aangetroffen.

Door binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in en trof in de flatwoning twee ruimtes aan waar hennepplanten werden gekweekt. In totaal werden ruim 400 planten en de complete apparatuur in beslaggenomen. Verder werden in de woning XTC pillen en een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie heeft geen personen aangehouden, maar doet een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Autodief aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden omdat hij verdacht wordt van het stelen van een auto.

Omstreeks 20.25 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er met een gestolen auto tegen de muur van een woning aan de Van Asch van Wijckskade was gereden. Uit het voertuig zouden vier personen zijn gesprongen en weggerend in de richting van de Hopakker. Na een kleine zoektocht in de buurt kon de politie een 15-jarige jongen uit Utrecht aanhouden.

De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn drie medeverdachten konden ontkomen aan de politie. Op het bureau bleek dat de auto was gestolen in Zeist. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met zijn bestelbus achteruitrijden op de Vleutenseweg. De man slingerde van links naar recht en raakte op een haar na de trottoirband. De 39-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 655 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kanaalstraat vond donderdag een aanrijding plaats waarbij een motorrijder gewond raakte.

Een 22-jarige motorrijder uit De Meern reed omstreeks 17.25 uur over de Kanaalstraat. Ter hoogte van de Riouwstraat kreeg hij geen voorrang van een 19-jarige automobilist uit Utrecht. De motorrijder raakte gewond aan zijn been en werd naar het UMC Utrecht overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.