Tiscali

Gisteren berichtte Tiscali dat er tijdens de SAIL Amsterdam intocht afgelopen woensdag 17 augustus 15.000 live videostreams zijn opgevraagd via de speciale website www.sail.tiscali.nl. Dit aantal moet zijn 140.000 live videostreams. In totaal zijn er sinds het begin van SAIL ruim 280.000 live videostreams gerealiseerd. De videoverslagen op de site zijn 15.000 keer bekeken.

Met vriendelijke groet,

Tiscali BV


-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Tiscali BV
Verzonden: 18 August 2005 15:52
Aan: research@kempenpr.nl
Onderwerp: Persbericht Tiscali BV: 15.000 live videostreams van SAIL IN parade via www.sail.tiscali.nl, 18 augustus 2005

15.000 LIVE VIDEOSTREAMS VAN SAIL IN PARADE VIA www.sail.tiscali.nl

Utrecht, 18 augustus 2005 Duizenden bezoekers hebben tijdens de eerste dag van SAIL Amsterdam 2005 de intocht live via internet kunnen volgen op hun PC. De bezoekers van de speciale site www.sail.tiscali.nl kregen een schitterend beeld van de wereldberoemde varende maritieme manifestatie en van de honderdduizenden bezoekers die daar naar toe getrokken waren. Ruim 15.000 live videostreams werden tijdens de SAIL IN via de website aangevraagd. Op het SAIL terrein staan 38 camera s opgesteld die samen ongekend scherpe beelden opleveren van het evenement. Bezoekers van de website kunnen gedurende het gehele zeilspektakel zelf bepalen wat zij willen zien door te schakelen tussen de verschillende live videostreams. Tiscali is een van de hoofdsponsors van SAIL Amsterdam 2005.

Tijdens de SAIL IN parade realiseerde Tiscali gelijktijdig ruim 3.000 kwalitatief uitstekende videostreams. Het gelijktijdig streamen van 3000 live videostreams is in Nederland een bijzondere prestatie.

Naast de live beelden, verschijnen er gedurende het evenement dagelijks sfeervolle videoreportages vanaf de wal en op het IJ. Ook kunnen bezoekers via www.sail.tiscali.nl de speciale multimediale SAIL-game De Zwarte Parel spelen. Aan het eind van het SAIL spektakel brengt Tiscali samen met de SAIL organisatie een DVD uit met fraaie beelden van de intocht van de Tall Ships en bonte vloot van scheepjes.

Over Tiscali
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), the Internet Communication Company . Tiscali biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 31 maart 2005 had Tiscali 5,2 miljoen actieve gebruikers in Italië, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië waarvan 1,2 miljoen met een ADSL-abonnement. Daarvan zitten 235.000 gebruikers op het eigen netwerk van Tiscali. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com . De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl