Ingezonden persbericht

PERSBERICHT Amersfoort, 15 juli 2005

WATERVAL

FESTIVAL VOOR AMSTERDAM NIEUW WEST

19 T/M 28 AUGUSTUS 2005

Van 19 t/m 28 augustus staat de tweede editie van Waterval in Amsterdam Nieuw West. Waterval is een theater- en muziekfeest dat wordt gemaakt voor en met de bewoners van de Westelijke Tuinsteden. Het is een marktplaats voor allerlei soorten artiesten, ook artiesten uit de buurt zelf. Samen zetten ze een afwisselend programma neer dat voortkomt uit de verschillende culturen van de buurtbewoners. Dit jaar staat het festival niet alleen in Osdorp, bij de Meervaart aan de Sloterplas, maar op meerdere locaties rondom de Sloterplas. Het programma van Waterval is bijna rond:

( Theater en muziek in en om de arena, een rond houten bouwwerk met daarin verschillende verdiepingen en compartimenten, geïnspireerd op de originele stierenvechters arena's uit Spanje. De muziekoptredens en een deel van het kinderprogramma spelen zich af op een podium in de arena. De voorstellingen worden gespeeld in authentieke theatertenten, die om de arena staan opgesteld. Ook bevinden zich in de arena verschillende eet- en dranktentjes.
. Kinderprogramma: voorstellingen van Hakim (alle dagen m.u.v. 26 en 27 aug.) en de magiër Celcius (24 t/m 28 aug.) en een oriëntaalse dansvoorstelling van Madame Baba
. De theatervoorstellingen Zikr van Sabri Saad el Hamus en Club Mondo Leone van Leon Giesen (19 t/m 21 aug.)
. Al Halqa door Albarica. Traditioneel Marokkaans verteltheater in hedendaagse vorm (19 t/m 26 aug.)
. Studio West presenteert aanstormend talent uit Amsterdam Nieuw West. Rappers, R&B zangeressen, theater, film en een Dance Battle (o.a. 28 aug.)
. Het programma sluit iedere avond af met live muziek
Data: vrijdag 19 t/m zondag 28 augustus
Locatie: In Stadsdeel Osdorp, aan de Sloterplas, tegenover Theater- en Congrescentrum De Meervaart

( Vuurwerkfestival gepresenteerd door de Levende Jukebox
Dit dagelijkse festival biedt iedere dag een vuurwerkshow met steeds andere speciale effecten en verschijningsvormen. Het is een cadeau voor de buurt, aangeboden door verschillende bedrijven in Amsterdam Nieuw West.
Data: vrijdag 19 t/m zondag 28 augustus
Locatie: aan de Sloterplas, aan de Sloterplas, tegenover Theater- en Congrescentrum De Meervaart in Stadsdeel Osdorp

( Osdorp Posse
Het allereerste optreden in Osdorp ooit van de welbekende Nederlandstalige rapgroep uit Osdorp. Het concert speelt zich af op een drijvend podium in de Sloterplas.
Datum: zondag 21 augustus
Locatie: in Stadsdeel Osdorp, aan de oostelijke oever van de Sloterplas

( Magic Circus
Eigenwijs circustheater dat ook zeer geschikt is voor kinderen. Het Magic Cirus is als een toverformule met vele verschijningsvormen van magie, topacrobaten en vernieuwende clowns
Data: vrijdag 19 t/m zondag 21 augustus en donderdag 25 t/m zondag 28 augustus
Locatie: in Stadsdeel Osdorp aan de oostelijke oever van de Sloterplas

( Turks minifestival met een markt, film, muziek en koffiedikkijken
georganiseerd door st.TNT
Data: donderdag 25 t/m zondag 28 augustus
Locatie: aan de noordelijke oever van de Sloterplas in Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

( Marokkaans Chaabi muziekfeest
georganiseerd door Marmoucha
Datum: zondag 28 augustus
Locatie: in Theater- en Congrescentrum De Meervaart

( Marokkaans feest georganiseerd door Jongerencentrum Argan
Data: zaterdag 27 en zondag 28 augustus
Locatie: op de westelijke oever van de Sloterplas in Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Data- en programmawijzigingen voorbehouden

Op de achtergrond
Waterval wordt in opdracht van Bureau ParkStad georganiseerd door Mobile Arts, tevens producent van de Parade en de Boulevard of Broken Dreams. Het initiatief voor het festival komt van de Meervaart, het consortium van woningcorporaties Far West en Bureau ParkStad. Bureau ParkStad is een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam en de vier stadsdelen in Amsterdam Nieuw West: Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en Bos en Lommer. Deze stadsdelen maken Waterval de eerste vier jaar mede mogelijk. Verder wordt het festival dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam (Actieplan Wij Amsterdammers), De Meervaart, de AWV, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Dageraad, Far West, Houthoff Buruma, Jacobus Recourt, Kristal, Luiting & Mol Communicatie, NUON, Het Oosten, PriceWaterhouseCoopers, Proper Stok Woningen B.V., de Rabobank, Rochdale, Cirque du Soleil en Ymere. En natuurlijk veel dank aan alle betrokkenen en buurtbewoners.

Informatie: www.watervalfestival.nl

Aan de redactie: Voor informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met
Mobile Arts, Marije Jansen, M 06-55802782, E marije@mobilearts.nl

---- --