Decibel Outdoor Festival 2005

20.06.2005 / 10:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: B2s events bv

Decibel Outdoor Festival 2005

ROTTERDAM - Recreatiegebied het Lingebos nabij Gorinchem is op zaterdag 20 augustus het decor van de vierde editie van het Decibel Outdoor Festival. Dit succesvolle evenement, georganiseerd door de Rotterdamse party-organisatie B2S, vertegenwoordigt alle hardere stromingen binnen de dance; van hardtrance tot early rave.

Het festivalterrein bestaat uit acht area's waar 75 dj's en mc's uit binnen- en buiteland zullen optreden. Onder hen bevinden zich zowel iconen als opkomende talenten. Anders dan de voorgaande jaren wordt Decibel dit jaar overdag gehouden, van 11.00 uur tot 23.00 uur. Nieuw is ook de Open Air mainstage waar uitsluitend topdj's als Luna, Pavo en Technoboy hun draaikunsten zullen vertonen.

Dit keer heeft Decibel Outdoor de elementen, de chemische bouwstenen van Moeder Natuur, als thema. Hierbij komen ook aanverwante verschijnselen als radioactiviteit, explosiviteit en chemisch afval aan bod. Iedere area staat in het teken van een ander element en zal worden voorzien van bijpassende decoraties, shows en acts.

De verdeling is als volgt:

Nuclear Reactor - Open Air Mainstage
Acid Elements - Early Rave
Gas Elements - Hardstyle
Metal Elements - Techno
Explosive Elements - Jumpstyle
Raw Elements - Hardcore
Fluor Elements - Hardtrance
Toxic Waste - Oldschool/VIP Floor

De voorverkoop is inmiddels in volle gang. Op basis van de huidige kaartverkoop verwacht B2S dat alle 25.000 kaarten verkocht zullen worden waarmee Decibel wederom uitverkocht zal zijn. Om de bezoekers goed te kunnen opvangen, heeft de NS extra treinen van en naar Gorinchem toegezegd. Ook zijn er rondom het Lingebos extra parkeerfaciliteiten ingepland.

B2S heeft in samenwerking met Event Travel een speciale busreis naar Decibel georganiseerd. Vanaf 126 plaatsen in Nederland zullen luxe touringcars naar het Lingebos vertrekken die een route rijden waarbij de kans op files beperkt is. Wie een combiticket (entree- en busticket) via Event Travel koopt, krijgt niet alleen 2,50 euro korting maar hoeft ook geen voorverkoopkosten te betalen. Boeken kan via www.eventtravel.nl

Het is dit jaar voor het eerst dat Decibel Outdoor wordt gehouden in het Lingebos (gemeente Lingewaal). Eerder, in 1998, had hier een editie van het dancefestival Mystery Land plaats. B2S heeft voor het Lingebos gekozen omdat de vorige locatie op de Binnenmaas nabij Rotterdam te klein was geworden voor het gestaag groeiende aantal bezoekers. De nieuwe locatie biedt wel plaats aan 25.000 bezoekers en ligt bovendien centraal waardoor het goed bereikbaar is.Om de kans op zonnig weer te vergroten is Decibel dit jaar een week eerder geprogrammeerd.

Voorgeschiedenis
B2S is in 2002 begonnen met Decibel. Het festival had toen plaats op de Binnenmaas en telde vier area's: hardstyle, hardtrance, mainstage en VIP. De eerste editie was een succes en bood plaats aan 10.000 enthousiaste bezoekers. In 2003 konden daarom 15.000 bezoekers terecht op Decibel. Het festival bestond toen uit vijf area's: hardstyle, hardtrance, early rave, trance en techno. Vorig jaar kwamen hier twee area's bij met de nieuwe stroming jumpstyle en de nog altijd populaire stroming hardcore. Het bezoekersaantal was 20.000. Inmiddels mag Decibel zich een van de stevigste festivals in Nederland noemen.

Algemene informatie:
Naam: Decibel Outdoor Festival 2005
Datum: zaterdag 20 augustus 2005
Locatie: recreatiegebied Lingebos, gemeente Lingewaal
Tijd: 11.00 uur tot 23.00 uur
Entree: 42,50 (ex fee) VIP 65,00 (ex fee)
Internet: www.b2s.nl

Noot: niet bestemd voor publicatie

Voor meer informatie betreffende Decibel Outdoor Festival kunt u contact opnemen met Robert Vink (010-2620082 of robert@b2s.nl)