Ingezonden persbericht


Protest fax naar duitse ambassade tegen Rudolf Hess herdenking

Op zaterdag 20 augustus vindt in Wunsiedel de jaarlijkse herdenking plaats van de in 1987 overleden nazi en oud-NSDAP kopstuk Rudolf Hess. Voor nazi's en neo-nazi's uit Europa en de VS is dit jaarlijks een goed moment om de onderlinge samenwerking te verstevigen en uit te bouwen en wordt deze demonstratie gebruikt ter verheerlijking van het derde-rijk en het nationaal-socialisme.

Wij roepen mensen (individuen, maatschappelijke organisaties, etc.) op om hun protest kenbaar te maken bij de Duitse overheid en de druk op de Duitse overheid op te voeren.

Heb je vragen of opmerkingen over de Rudolf Hess herdenking, het antifascistische protest hiertegen of de info-tour die AFA door Nederland organiseert kijk dan op:

of neem contact op met:
AFA-Nijmegen
Postbus 1184
6501 BD Nijmegen
E: info@afanijmegen.org
Tel: 06-15.626.309
Giro: 918.99.88

~~~~~~
Aan: de ambassadeur van Duitsland in Nederland,
fax 070-3651957

Aan de ambassadeur van Nederland in Duitsland,
fax: 0049-3020956411

-Datum-
Geachte heer/mevrouw,
Sinds de oorlogsmisdadiger en laatste topnazi-gevangene van de geallieerden Rudolf Hess zichzelf van het leven beroofde in Berlijn in 1987, wordt de verjaardag van zijn dood door de neonazi-beweging in Duitsland, en daarbuiten, aangegrepen om eer te betonen aan het nationaal socialisme. Dit jaar, de 60e verjaardag van de Europese bevrijding van de nazis, zullen op 20 augustus opnieuw duizenden Europese neonazis marcheren in Wunsiedel, waar de resten van Rudolf Hess begraven liggen. Sinds 2001 vind deze demonstratie legaal plaats, onder leiding van de meermalen veroordeelde Hamburgse nazi-advocaat Jörgen Rieger. Vorig jaar liepen er maar liefst 4.800 neonazis mee, waaronder tientallen bekende rechts-extremisten uit de Verenigde Staten, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Groot-Brittanni, Belgi, Frankrijk, Tsjechi, Slowakije, Hongarije, Rusland, Oostenrijk, Spanje, Itali, Kroati en ook Nederland. Dit was het grootste aantal tot nu toe in de 18-jarige geschiedenis van de herdenking, het resultaat van jarenlange campagnes door de internationale neonazi-beweging. De Hess-mars heeft een enkel doel; het creren van een legale basis om nazisme te verheerlijken. Het heeft aan belang gewonnen voor het gehele spectrum, het brengt mensen van alle leeftijden bijeen, zelfs rivaliserende fracties vinden elkaar in hun bewondering voor waar Hitler en Hess voor stonden. Als tegenstanders van fascisme, racisme en antisemitisme, als mensenrechten-activisten en als bezorgde burgers, vinden we deze schaamteloze demonstratie onacceptabel. Daarom vragen wij u dringend om druk uit te oefenen op lokaal, regionaal en federaal niveau in Duitsland om te voorkomen dat de verheerlijking van een nazi-oorlogsmisdadiger en het regime dat hij diende, plaats vindt. Als laatste vragen wij u om ons protest kenbaar te maken op het hoogste niveau. Graag vernemen wij van u welke visie u op dit gebeuren heeft en welke stappen u van zins bent te nemen. Met vriendelijke groet,

~~~~~~

Anti Fascistische Actie (AFA) is een landelijk netwerk van lokale groepen en contacten. AFA werd in 1992 opgericht, naar aanleiding van de groei die georganiseerd extreemrechts toen doormaakte. Sindsdien heeft AFA zich ten doel gesteld racistische en fascistische partijen, groeperingen en tendensen te bestrijden en racistisch en verrechtsend overheidsbeleid aan de kaak te stellen.

AFA-Nijmegen
Postbus 1184
6501 BD Nijmegen
Giro; 918.99.88
http://www.afanijmegen.org/

Sluit je aan bij de antifa demonstratie:
zaterdag 20 augustus 2005 Wunsiedel (D)
http://www.stoprudolfhessherdenking.tk/