Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

14-07-2005
Waterdag op 20 augustus

Op zaterdag 20 augustus 2005 vindt de jaarlijkse Waterdag in Edam plaats.

vrijmarkt tijdens de waterdag De vrijmarkt voor kinderen en particulieren in het centrum begint om 08.00 uur. Tijdens deze vrijmarkt vertoont de Toneelvereniging De Ye straattoneel. Op de Kaasmarkt wordt een Beachvolleybaltoernooi gespeeld.

Het inschrijfgeld hiervoor bedraagt 12,00 per team. Inschrijven en informatie: via de link hieronder op de website van de Waterdag. Beachvolleybaltournooi op de kaasmarkt .

Koebootrace Edam In de Nieuwehaven te Edam start de 24e Koebootrace om 12.00 uur. Tijdens de koebootrace is er live muziek aanwezig. De platbodems, met een bemanning van 10 roeiers, worden voortbewogen door middel van 'balasters' (grote scheppen). De te varen afstand is ongeveer 150 meter met halverwege een keerpunt welke van binnen naar buiten moet worden genomen. Bij de finish moet de bel van de baan waarin wordt gevaren, staande in de boot met de hand worden geluid. Er wordt twee keer gevaren, waarbij de tegenstander dezelfde blijft maar dan van boot wordt gewisseld. De tijden worden bij elkaar opgeteld en de beste 8 gaan door naar de kwartfinale. Tijdens de pauze vindt er een wedstrijd plaats tussen de Brandweer Edam en de Brandweer Volendam.
Inschrijven voor deze koebootrace kan vanaf 25 juni bij de VVV in Edam, tel. 0299-315125, deelname bedraagt 30,00 per team.

Tenslotte wordt 's avonds in de diverse horecagelegenheden live muziek ten gehore gebracht en theater gespeeld.
Voor meer informatie klikt u op de site: www.waterdag.nl of u kunt contact opnemen via e-mail: info@waterdag.nl