FloraHolland


Pre Riders FloraHolland Rijnsburg weer op de pedalen voor de kankerbestrijding

Burgemeester Van der Lee koerst mee

RIJNSBURG (persbericht 2 augustus) - Net als de afgelopen twee jaar is FloraHolland Rijnsburg van de partij om op een sportieve manier geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Op zaterdag 20 augustus stappen, in alle vroegte, een zevental Pre Riders op de racefiets om een etappe van 250 -gesponsorde- kilometers te verrijden. Ook dit keer koerst de Rijnsburgse burgemeester Van der Lee weer mee met Team Rijnsburg.

Sinds 2002 komt de Nederlandse sierteeltsector in actie om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding middels de Pre Ride, die voorafgaand aan de Ride for the Roses wordt verreden. Dit jaar stappen honderd sportieve mensen uit de sierteeltsector op de racefiets om weer zo veel mogelijk geld in te zamelen. Vorig jaar werd er op deze manier 80.150 bijeengebracht. Vanuit acht sierteeltlocaties in Nederland starten Pre Ride-teams. Uiteraard is FloraHolland Rijnsburg ook dit jaar weer van de partij. De dag voor de Ride for the Roses start Team Rijnsburg op het veilingterrein en wordt in Stroe (op de Veluwe) aangehaakt bij de overige Pre Ride-teams, die vanuit Oldenzaal komen, om vervolgens naar Naaldwijk te fietsen. In Naaldwijk wordt op zondag 21 augustus de Ride for the Roses verreden. Ook dan stappen -temidden van 10.000 andere sportievelelingen- de Pre Riders op de fiets voor de afstand van 100 kilometer.

Team Rijnsburg
Het sportieve gezelschap bestaat uit de Burgemeester van Rijnsburg Arie van der Lee, Jan de Klerk (Bunches BV), Jan van Paridon (J. van Paridon Bloemen BV), Paul van Nobelen (Firma van Nobelen), Rob Jonkheer (R. Jonkheer), Stefan Teeuwen en Martin van der Togt (beiden FloraHolland). Gedurende de rit naar Stroe wordt het team bijgestaan door de FloraHolland-volgauto van waaruit bananen en sportdrank, wederom gesponsord door Groente- en Fruithoek Kees en Marja en Kees' Fietsshop -beiden gevestigd in Noordwijk- worden uitgedeeld.

Iedereen kan zijn of haar donatie voor de Pre Ride for the Roses storten op rekening 135.336.112 t.n.v. PV Ride for the Roses te Vlaardingen. Voor meer informatie over sponsoring/donaties: 0174 - 634687 (Peter Kortekaas van FloraHolland).

Fotobijschrift: De Pre Riders die voor de kankerbestrijding in twee dagen tijd 350 kilometer afleggen zijn Martin van der Togt, Stefan Teeuwen, Jan de Klerk, Burgemeester Arie van der Lee, Rob Jonkheer, Jan van Paridon en Paul van Nobelen.


---