Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

Utrecht, 2 augustus 2005

Ride for the Roses komt in 2006 naar Utrecht!

Het bekende wielerevenement Ride for the Roses, opgezet door Lance Armstrong, komt in 2006 naar Utrecht. Doelstelling van het evenement is het inzamelen van geld voor de kankerbestrijding. Op 10 augustus 2005 om 15.30 uur zal in de Grote Trouwzaal van het stadhuis in Utrecht de ondertekening van het convenant tussen de landelijke organisatie Ride for the Roses en de stichting Ride for the Roses Utrecht 2006 plaatsvinden. Bij de ondertekening zal ook een aantal leden van het comité van aanbeveling aanwezig zijn. Dit comité wordt gevormd door bekende Utrechters als burgemeester Annie Brouwer, oud-wielrenner en commentator Maarten Ducrot, zanger-dj Henk Westbroek en de trainer van FC Utrecht Foeke Booy. Op 21 augustus vindt de Ride for the Roses 2005 plaats in Naaldwijk. Na afloop zal Anton Geesink namens de Utrechtse stichting het vaandel officieel overnemen als startsein van de organisatie van de Ride 2006 in Utrecht.

Eén van de goede dingen die vanuit Amerika naar Nederland is komen overwaaien, is de Ride for the Roses. In Amerika gaat de opbrengst van de Ride naar onderzoek op het gebied van zaadbalkanker, de vorm van kanker waarmee initiatiefnemer Lance Armstrong, 7-voudig tourwinnaar, te maken heeft gekregen. In Nederland gaat de opbrengst naar het Koningin Wilhelmina Fonds en komt het ten goede aan het hele terrein van kankerbestrijding.

Op 20 augustus 2006 zal de Ride for the Roses in Utrecht plaatsvinden. Het stadion Galgenwaard zal dienen als start- en aankomst locatie. De stichting Ride for the Roses Utrecht 2006 verwacht ruim 10.000 deelnemers en hoopt een grote som geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Hiervoor zal de stichting de komende maanden contact zoeken met het bedrijfsleven in Utrecht en omstreken. Daarnaast zullen er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden met de diverse overheden over het vrijmaken van wegen, het schoonmaken van het evenemententerrein etc. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat we in Utrecht een fantastische Ride for the Roses kunnen organiseren", aldus stichtingsvoorzitter Arnold Epping. "Utrecht heeft al een naam als festivalstad en met de Ride en hopelijk in 2009 de start van de Tour de France krijgen we misschien ook een naam als wielerstad". Hij hoopt dat bedrijfsleven, overheden en andere organisaties alle medewerking zullen verlenen om daarmee een recordopbrengst voor het goede doel van de kankerbestrijding op te halen.


- einde persbericht -

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Voorzitter organisatiecomité Arnold Epping: Tel. 06 - 54286737 Secretaris organisatiecomité Daniëlle Schuchard: Tel. 06 - 52618540
-----------------------

Stichting Ride for the Roses Utrecht

Adres: p/a Merenborch 25, 4132 HA Vianen

---- --