Ingezonden persbericht


Dias Latinos festival live te volgen op internet

,,Het is eigenlijk de eerste keer dat een evenement op deze schaal via internet wordt uitgezonden", legt initiatiefnemer Frank Perquin uit. Op 20 en 21 augustus is beeld en geluid van het festival te wereldwijd te volgen. ,,Dat is ook leuk voor familie van de optredende bands aan de andere kant van de wereld. Hoewel die rekening moeten houden met een tijdsverschil", lacht hij

Om de uitzendingen te kunnen volgen is een kabel of ADSL internetaansluiting nodig. Het enige dat de kijker hoeft te doen is surfen naar de internetsite http://www.live.lokale.tv of naar http://www.vathorst.tv. Daar zijn de beelden van het festival te zien. ,,Op zaterdagavond maken we opnamen van het podium met het optreden van Izaline Calister. De rest van het weekend sturen we beelden vanuit het Kapelhuis door. Kijkers hebben op die manier direct zicht op het Lieve Vrouweplein".

,,De techniek is nog niet helemaal gangbaar, maar dat verandert in de nabije toekomst ongetwijfeld". Samen met de Stichting Vathorst Nu, die onder andere verantwoordelijk is voor de wijkkrant in Vathorst zette hij de uitzendingen op poten. ,,Lokale media veranderen razendsnel. Radio en televisie via internet wordt op niet al te lange termijn gemeengoed", legt Perquin uit. Deze uitzendingen zijn proefuitzendingen om op meer structurele basis webtelevisie te maken.