Ingezonden persbericht


Persbericht 10 augustus 2005

HET WIJKENFESTIVAL STADSCENTRUM!
Verslingerd aan Nijmegen!

Het wijkenfestival van Nijmegen 2000 jaar komt naar de wijken van het Stadscentrum! Vanaf 20 augustus staan de Benedenstad, het Centrum en het Ooyse Schependom in de spotlights. Met natuurlijk skaten, staatvoetbal 'Soccer 2 vs. 2', Soaptheater en buurtdebat. Dit festival aangevuld met vele activiteiten waaronder diverse straatfeesten, exposities en rondleidingen, het 'Nimweegs lied en leed' en 'Colourful Cooking'. Een gevarieerd programma, van voor en door alle wijkbewoners! De jarige Waalstad viert feest met iedereen!

De hele week
De hele week zijn er in de St. Jacobskapel lezingen en tentoonstellingen van de Stichting Vrienden van de St. Jacobskapel. Ook kan men de hele week genieten van rondleidingen door het Kronenburgerpark. (zondag 21, maandag 22, woensdag 24 en zaterdag 27 augustus om 13.00 uur). Verzamelpunt is de ingang van het Rondeel aan de Parkweg! Zondag 21 en zondag 28 augustus houdt woonstratenvereniging De Pijk een expositie van kunstenaars uit de Pijk.

Colourful Cooking
De middag van zondag 21 augustus staat in het teken van Colourful Cooking. Een typisch traditioneel straatfeest waarbij bewoners rondom de Nonnenstraat koken, eten en drinken en spelletjes doen. Dit jubileumjaar wil de Nonnenstraat extra uitpakken en de straat openstellen voor de gehele Benedenstad met al haar verschillende bewoners en (eet)gewoonten. Tussen 15.00 en 20.00 uur kan men in de Nonnenstraat terecht om te proeven van verschillende exotische gerechten of deel te nemen aan één van de wokshops.

Nimweegs Lied en Leed
Op dinsdag 23 augustus zet het activiteitencentrum Doddendaal haar ruimte (Achter Valburg 2) op z'n kop tijdens een gezellige avond met Nijmeegse liedjes door de eeuwen heen, getiteld 'Nimweegs Lied en Leed. Aan de hand van unieke dia-beelden wordt de geschiedenis van Nijmegen bezongen met voldoende mee-zing-gelegenheid! De avond start om 20.00 uur.

Skaten en voetballen
Op woensdag 24 augustus is het weer tijd voor de kinderen. Op het Kelfkensbos is er een skateclinic voor de jeugd met een swingende rollerdisco tot besluit. Skatingscool GROOVE! en Unvié starten om 13.00 uur. Op de Waalkade tegenover het casino bouwt Sportservice Nijmegen weer een voetbalarena voor het populaire 'Soccer 2 vs. 2'-straatvoetbaltoernooi. Inschrijven in tweetallen kan vanaf 17.30, om 18.00 uur starten de wedstrijden. Bij slecht weer wordt de arena onder de Waalbrug gebouwd.

De Vrede van Nijmegen
Bij het wooncentrum Nieuw Doddendaal wordt op woensdag 24 augustus tussen 14.00 -19.00 uur de Vrede van Nijmegen herdacht. Rondom het wooncentrum is er een historisch pleinfeest met het thema 'de vrede van Nijmegen in 1678'. Met medewerking van o.a. Sep Ferrari van Museum Het Valkhof, dansgroep Triomph et Enchantement en muziekgroep Freylech. Er worden ambachten uit die tijd getoond en waarden en waardinnen voorzien de bezoekers van eten en drinken. Om 17.30 uur is er een buffet, opgeven gewenst voor 17 augustus (360 35 73), kosten 5 Euro.

Oude Weeshuis
Donderdag 25 augustus opent het Voormalig Weeshuis in de Kroonstraat (nr. 150) haar deuren voor belangstellenden. Dhr. Pieter Polman geef rondleiding van ongeveer 90 minuten. 's Avonds neemt het Soaptheater het oude Weeshuis (Papengas 8) in bezit met haar voorstelling 'De Aonloop', een avond lachen, gieren en meezingen is gegarandeerd! Gratis toegangskaarten zijn vanaf 18 augustus verkrijgbaar in de Feestwinkel van Nijmegen 2000 jaar. Wees er snel bij, want OP = OP!

Straatfeest
Vrijdag 26 augustus is er een grote barbecue op de Hessenberg, alle bewoners rondom de Hessenberg zijn uitgenodigd, aanmelden is wel verplicht. T/m 20 augustus kunt u terecht bij John van Hooft of Jacqueline klein Gunnewiek, 3223944. Zaterdag 27 augustus staat in het teken van het Piersonfeest. Vanaf 13.00 uur is het feest in de straat met 's middags een speciale expositie over de kraakbeweging uit de beginjaren '80. s'Avonds is er een Hollandse Avond! Zondag 28 augustus viert de Van Welderenstraat feest. De hele middag zijn er diverse (kinder)activiteiten onder het genot van een drankje en live muziek in Romeinse entourage. Ook het Ooyse Schependom viert feest met kinderactiviteiten, beachvolleybal, tentoonstellingen en live muziek!

Hart voor je Wijk
Maandag 29 augustus wordt er in het Oude Weeshuis gedebatteerd over actuele buurtzaken onder het motto 'hart voor je wijk'. De Gelderlander heeft de presentatie en regie in handen, het muzikale intermezzo komt van het Nimweegs Soaptheater.

Bataafs Dorp
Het wijkenfestival Stadscentrum krijgt een historisch staartje op zondag 4 september. Op de St. SJosephhof is er van 11.00 - 17.00 uur een gevarieerd programma met Bataafse gerechten, muziek, presentatie van het biertje 'Bataafje', rondleidingen rond de opgravingen aan de St. Josephhof, het Valkhof- en Hunnerpark. Om 18.00 is er een afsluitende barbecue, uitsluitend voor bewoners en deelname is alleen mogelijk als men zich van tevoren heeft opgegeven.



Ingezonden persbericht