Ingezonden persbericht


OPTREDEN DEF RHYMZ BIJ DEMONSTRATIE TEGEN RACISME

Nieuwe impuls Kerwin-herdenking vanwege racistische incidenten.

Op zaterdag 20 augustus vanaf 19 uur wordt met een demonstratie tegen racisme herdacht dat in 1983 in Amsterdam Kerwin (15 jaar) door een neo- nazi werd vermoord wegens zijn zwarte huidskleur. De herdenking vindt sindsdien ieder jaar plaats. Vanwege de recente racistische incidenten in Nederland wordt dit jaar aan de herdenking een nieuwe impuls gegeven. Een van de sprekers op de Dam is Hassan Najja van de Marokkaanse gemeenschap uit Venray waar veel problemen zijn met extreem-rechtse "Londsdale" jongeren.

Def Rhymz en JK.

De demonstratie start om 19 uur op de Dam in Amsterdam. Daar zijn optredens van bekende artiesten waaronder Def Rhymz, die bekend is van zijn nummer 1 hit "Doeko" en zijn nieuwe singel "10 miljoen". Ook JK, finalist in Idols 2004, is van de partij. Hij organiseerde eerder dit jaar een protestactie tegen de "racistische" plannen van minister Verdonk om antilliaanse jongeren terug te sturen. De Amsterdamse rapster Bad Brya zal ook optreden. Zij gaf begin dit jaar ook een optreden op het Rhythm Against Racism festival in de Melkweg. De presentatie op De Dam is in handen van Morad, de populaire DJ van FunX radio. Na de optredens op de Dam gaat de demonstratie naar het Vondelpark, waar vanaf 20.30 uur bij het standbeeld Moeder Aarde een kranslegging is. Daar treed ook het gospelkoor Harmonized op.

"Moslims slachtoffer van racisme".

De herdenking wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door een samenwerking van de stichting Vrienden van Kerwin, de organisatie Samen tegen Racisme en AFA. De organisatoren zien in de gebeurtenissen van het afgelopen jaar reden om actief te mobiliseren voor de demonstratie. In de oproep schrijven ze: "Twee-en- twintig jaar na de racistische moord op Kerwin worden nog steeds mensen om hun huidskleur bedreigd en mishandeld. Nazi's demonstreren openlijk op straat. Moslims worden het slachtoffer van racisme en brandstichtingen van moskeen en scholen. En 'allochtonen' en 'autochtonen' worden in de politiek en de media tegen elkaar opgezet met racistische uitspraken".

Het volledige programma van de demonstratie en herdenking met alle sprekers en optredens is te vinden op www.samentegenracisme.nl of www.kerwin.nl (zie ook hieronder).

--------------------------------------------
Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht