FloraHolland


Pre Riders 'Team Naaldwijk klaar voor de start

Al meer dan 34.000 euro voor KWF Kankerbestrijding

NAALDWIJK (persbericht 16 augustus 2005) - Op vrijdag 19 augustus start de Pre Ride, in alle vroegte, vanuit Naaldwijk met een wielerteam van 20 personen. Dit team bestaat onder andere uit kwekers, medewerkers van FloraHolland, waaronder Algemeen Directeur Jacques Teelen, en medewerkers van de Rabobank. Het team vertrekt om 06.00 uur vanaf het Fleuraduct op het veilingterrein richting Oldenzaal waar het startpistool wordt opgehaald. Zaterdag 20 augustus rijdt het team richting Naaldwijk en sluiten de andere Pre Ride teams onderweg aan. Op 21 augustus zal dit team ook deelnemen aan de 110 km lange Ride for the Roses. In totaal zal er dit weekend ruim 600 kilometer voor het goede doel worden afgelegd.

Het startsein voor deze tocht zal om 06.00 uur gegeven worden door Alphons de Wit en Marja. Zij zijn de initiatiefnemers van de Stichting Ride Friends. Deze stichting zet zich eveneens in voor het steunen van de Ride for the Roses. Marja presenteert het veel bekeken programma 'Marja' bij de Westlandse Omroep Stichting en Alphons de Wit vult wekelijks een column op de voorpagina van regiokrant Het Hele Westland.

Deelnemers

Het sportieve gezelschap dat in drie dagen circa 600 kilometer zal fietsen, bestaat uit Jacques Teelen, Peter Kortekaas, Ard Reijtenbagh, Nitzan Mokasay, Ricardo Jansen, Joost v.d. Blink, Frans Zwinkels, Paul Koene, Frank Keijzer, Niek Olsthoorn, Ted Zeestraten, Henk Kalkman, Peter v.d. Knaap, Kees Kouwenhoven, Rene v.d. Knaap, Derk Pruisken, Michel Wubben, Aad Vreugdenhil, Frank Pruisken en Jan v.d. Knaap. Niet alleen stappen sierteeltprominenten uit de omgeving vanuit Naaldwijk op de fiets. In totaal leggen zo'n 110 Pre Riders uit 8 sierteeltgebieden komend weekend enorme afstanden af voor het goede doel: de Nederlandse Kankerbestrijding.

Ride for the Roses

Voor het vierde achtereenvolgende jaar stappen prominenten uit de sierteelt op de fiets voor de Pre Ride. De Pre Ride gaat vooraf aan de Ride for the Roses, de fietstocht die op 21 augustus vanaf Bloemenveiling Flora Holland in Naaldwijk wordt verreden. Op zondagochtend bieden de Pre Riders de burgemeester van Naaldwijk het startpistool voor de Ride for the Roses aan. Daarna fietsen zij mee met de Ride. 's Middags wordt een cheque met het bijeengefietste bedrag aan het KWF overhandigd. In 2002 werd de eerste Pre Ride verreden en inmiddels is de Pre Ride door de organisatie van de Ride for the Roses officieel omarmd en uitgegroeid tot een sierteeltbreed evenement. Momenteel wordt er nog flink getraind door de Pre Riders en blijven de bijdragen van enthousiaste donateurs onverminderd binnenkomen!

Opbrengst

In het eerste jaar bracht de Pre Ride 23.000 Euro op en vorig jaar was de opbrengst gestegen tot ruim 81.000 Euro! De totale opbrengst wordt door het KWF aan het onderzoek naar kanker besteed. Iedereen kan zijn of haar donatie voor de Pre Ride for the Roses storten op rekening 135
336112 t.n.v. PV Ride for the Roses. Voor meer informatie over donaties: T 0174-63 46 87 (Peter Kortekaas, FloraHolland). In de Bloemenkrant worden wekelijks de barometerstand en een overzicht van de donateurs gepubliceerd.

Fotobijschrift: De Pre Riders in training.


---