Oldtimerrally voor Alzheimer

Stichting alzheimer nederland

Na het succes van vorig jaar, organiseert de Stichting Alzheimer Nederland op zaterdag 20 augustus 2005 haar tweede oldtimerrally. Onder het motto 'Oud voor oud' - oude auto's, voor oude mensen - rijden ruim zestig klassieke auto's voor het goede doel. Een aantal bekende Nederlanders, waaronder cabaretier/presentator Rob Kamphues, steunt dit initiatief en rijdt met de bijzondere rally mee.

De rit start vanaf Motel Gilze-Rijen en voert langs diverse mooie gebieden en historische locaties in Brabant, Limburg en België. Mark Schmidt, organisator van de bekende Tour Ecosse, heeft de tocht uitgezet. De rally is zowel voor rijders in de toerklasse
-eenvoudig te navigeren en met een geringe tijdsdruk- als voor rijders in de sportklasse voor wie de tijdsdruk stevig is en waar geconcentreerd genavigeerd moet worden. 'Fasten your seatbelts' zal een gevleugelde uitdrukking zijn tijdens de dag!

De rally wordt onderbroken voor een lunch op het Classic Wings & Wheels Gala op Vliegbasis Gilze-Rijen in West-Brabant. Een exclusief diner op een sfeervolle en historische locatie en natuurlijk de prijsuitreiking voor de beste rijders besluiten deze sportieve dag. Al met al hét recept voor een sportieve dag voor een goed doel! Want daar gaat het uiteindelijk om. Het inschrijfgeld bedroeg 295 euro per auto. De opbrengst gaat naar het werk van Alzheimer Nederland. De organisatie voor de belangen van mensen met dementie en hun verzorgers.


Noot voor de redactie,