Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2005
Mooi weer maakt Autotron Zomer Oldtimerbeurs altijd tot succes

ROSMALEN - Van twee zaken is de organisatie van de populaire Autotron Zomer Oldtimerbeurs jaarlijks meestal verzekerd. Dat is in de eerste plaats van een grote aanvoer van onderdelen en oldtimers en daarnaast schijnt het zomerzonnetje meestal overvloedig - en dat is natuurlijk voor een openluchtevenement altijd lekker meegenomen. Dit jaar staat de beurs voor zaterdag 20 en zondag 21 augustus op de Autotron-activiteitenkalender.

De oldtimerhappening aan het eind van de maand augustus brengt jaarlijks duizenden bezoekers op de been. De beurs is bedoeld om bezitters van een historische automobiel in de gelegenheid te stellen hun trots ook in de laatste fase van het toerseizoen optimaal in conditie te houden. En uiteraard voor iedereen die er in de zomerperiode gewoon een gezellig dagje op uit wil.

Op ongeveer driekwart van het seizoen komt het zelfs bij de meest degelijk gebouwde automobielen voor dat er wat kapot gaat. Dat kan van alles zijn: Iets wat vervangen moet worden in het motorblok, koppelingsplaten die toch eerder "op'' zijn dan verwacht, een lekke radiateur, een kapotte uitlaat et cetera. Met nog enkele weken plezier achter het stuur voor de boeg, vervelende dingen die zo snel mogelijk verholpen moeten worden - om mogelijk erger te verkomen. De Zomer Oldtimerbeurs biedt uitkomst. De organisatie verwacht in augustus dat zo'n driehonderd onderdelenstands op het evenemententerrein van Autotron een plaatsje krijgen toegewezen. Ook de aanvoer van auto's mag er zijn: honderdvijftig oldtimers - van wegklaar tot "opknappers" - staan straks in de openlucht op een nieuwe eigenaar te wachten. Opvallend is en blijft de renaissance van de Franse merken. Na een lange periode waarin toch voornamelijk Duitse en Engelse auto's de dienst uitmaakten, is de belangstelling voor merken als Peugeot, Citroën en Renault de laatste jaren opvallend groot. Deze populariteit hangt ongetwijfeld samen met de vooraanstaande positie die de Fransozen op dit moment op de automarkt innemen.

De Spykerhal is ingeruimd voor standhouders die karrenvrachten naslagwerken, boeken, folders en andersoortig informatiemateriaal over de meest uiteenlopende zaken, betreffende het rijden in een historische auto, aanvoeren. Overigens, ook wie op zoek is naar een goed poetsmiddel voor zijn paradepaardje is in Rosmalen aan het juiste adres.

De Zomer Oldtimerbeurs is op zaterdag 20 en zondag 21 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 15 jaar betaalt men E 8 entree, kinderen van 5 tot 15 jaar betalen E 5. Autotron is gelegen aan de A59/A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Met openbaar vervoer, OV/Reisinfo 0900 9292.

Voor meer informatie, bel de Autotron Infolijn 073 6293262


---- --