Ingezonden persbericht


Persbericht

Recente racistische incidenten staan centraal bij herdenking

DEMONSTRATIE TEGEN RACISME BIJ HERDENKING MOORD OP KERWIN

Op zaterdag 20 augustus wordt met een demonstratie tegen racisme herdacht dat in 1983 in Amsterdam Kerwin (15 jaar) door een neo-nazi werd vermoord wegens zijn zwarte huidskleur. De herdenking vindt sindsdien ieder jaar plaats. Vanwege de recente racistische incidenten in Nederland wordt dit jaar aan de herdenking een nieuwe impuls gegeven. Een van de sprekers op de Dam is Hassan Najja van de Marokkaanse gemeenschap uit Venray waar veel problemen zijn met zogenaamde Londsdale jongeren. Daarnaast treden onderemeer JK (van Idols) en rapster Bad Brya op bij de start van de demonstratie om 19 uur op de Dam in Amsterdam. Vervolgens gaat de demonstratie naar het Vondelpark, waar vanaf 20.30 uur bij het standbeeld Moeder Aarde een kranslegging is.

"Moslims slachtoffer van racisme"

De herdenking wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door een samenwerking van de stichting Vrienden van Kerwin, de organisatie Samen tegen Racisme en AFA. De organisatoren zien in de gebeurtenissen van het afgelopen jaar reden om actief te mobiliseren voor de demonstratie. In de oproep schrijven ze: Twee-en-twintig jaar na de racistische moord op Kerwin worden nog steeds mensen om hun huidskleur bedreigd en mishandeld. Nazi's demonstreren openlijk op straat. Moslims worden het slachtoffer van racisme en brandstichtingen van moskeen en scholen. En 'allochtonen' en 'autochtonen' worden in de politiek en de media tegen elkaar opgezet met racistische uitspraken".

Het volledige programma van de demonstratie en herdenking met alle sprekers en bands is binnenkort te vinden op www.samentegenracisme of www.kerwin.nl.

Voor meer informatie (