Politie Zeeland


---


O-5654-2005 Dode en zwaargewonde bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Bram Groenewegeweg in Poortvliet zijn zaterdag rond 00.30 uur een dode en een zwaargewonde gevallen.
Het ongeval gebeurde doordat een 23-jarige automobilist uit Tholen door nog onbekende oorzaak in een sloot belandde. Een inzittende, een 17-jarige jongen uit de gemeente Tholen, overleed ter plaatse. De bestuurder was uit de auto geslingerd, hij is in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam.


O-5655-2005 Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Van een 40-jarige automobilist uit Luxemburg is vrijdagavond rond 21.00 uur het rijbewijs ingevorderd voor te hard rijden.
Op de A58 bij Goes passeerde hij de laser met een snelheid van 192 km in plaats van de toegestane 120 km. De bestuurder werd aan de kant gezet waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren. Hij ontving tevens een proces-verbaal.


W-5656-2005 Resultaten aangekondigde alcoholcontrole

Op Walcheren werd tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 05.00 uur gecontroleerd op alcohol in het verkeer.
In totaal werd van 407 bestuurders een blaastest afgenomen. Hiervan bleken 5 bestuurders met te veel alcohol op achter het stuur te zitten. Zij kregen allen een proces-verbaal. Er werd gecontroleerd op de Bossenburgweg in Vlissingen, de Rondweg van Koudekerke, Poelendaelesingel en de Rotterdamsekaai in Middelburg en op de Singel in Domburg.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland