Politie Gelderland-Zuid

Drie bekeuringen voor rijden onder invloed

Tiel 20-08-2005 - (05)

Op vrijdagavond kreeg de politie de melding dat een bestuurder van een bestelbus de Ophemertsedijk was afgereden en tegen een paaltje onder aan de dijk tot stilstand was gekomen. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Tiel, raakte niet gewond.

Wel bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van een uur opgelegd.

Terwijl agenten op de Ophemertsedijk het ongeval afhandelden, zagen zij een snorfietser slingerend rijden. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Tiel, werd staande gehouden en een blaastest werd afgenomen. De man blies 640 ugl. waar wettelijk 220 ugl. maximaal is toegestaan. Hierop is de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerden agenten een 44-jarige bestuurster van een bestelauto op de Hertog Adolfstraat. De vrouw, woonachtig in Wadenooijen, bleek alcohol te hebben gedronken. De blaastest wees uit dat dit 435 ugl. was. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.